S-400'ler Sinop'ta test edilecek!

Rusya’dan alınan S-400’ler için Sinop’ta test atışı yapılacağı iddia edildi. Geçtiğimiz yıl Rusya’dan alınan ancak bir türlü aktif hale getirilemeyen S-400 hava savunma sistemleri Sinop’a gönderilirken Samsun’da görüntülendi.

Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı ancak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve NATO’nun tepkisi nedeniyle bir türlü aktifleştiremediği S-400 hava savunma sistemi için geri sayım başladı. Öncelik derecesi "Çok Acele" olan atış testlerinin 5-16 Ekim tarihlerinde Sinop’ta yapılacağı vurgulandı.

Test için S-400’ler yola çıkarken S-400 hava savunma sisteminin yüklü olduğu araçlar, Samsun’dan geçerken görüntülendi. Sistemin intikali ve test atışında kullanılacak 10 adet BANSHEE Hedef Uçak nakli için izin verildiği ifade edildi.

İzin için yapılan açıklamada ise “S-400 silah sisteminin angajman yeteneği, sisteme ait radarların tespit ve takip yeteneği, muhabere sistemi yetenekleri ile atış ve komut kontrol yeteneklerinin kontrolünün sağlanması amacıyla 5-16 Ekim 2020 tarihleri arasında Sinop Atış Alanı’nda ‘S-400 silah sistemi deneme atışlarının icra edilmesi planlanmaktadır.” denildi.

S-400'ler Sinop'ta test edilecek! ile ilgili etiketler S-400 Sinop Samsun Test Sinop Havalimanı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.