Rüzgar enerjisinde tüm zamanların rekoru kırıldı

Sonbahar rüzgarları, rüzgar enerjisinde gün bazında rekor getirdi. Rüzgar Enerji Santrali’nde tüm zamanların rekorunu duyuran Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "25 Ekim Pazartesi günü 174.723 MWh’la rüzgardan tüm zamanların günlük elektrik üretim rekorunu kırdık." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sonbahar rüzgarlarının etkisiyle Rüzgar Enerji Santrali’nin (RES) günlük üretimde rekora ulaştığını duyurdu.

Rüzgar enerjisinde tüm zamanların rekoru kırıldı

Bakan Dönmez, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı duyuruda, “Sonbahar rüzgarları RES'lere rekor getirdi. 25 Ekim Pazartesi günü 174.723 MWh’la rüzgardan tüm zamanların günlük elektrik üretim rekorunu kırdık. Aynı gün rüzgardan günlük elektrik üretim oranı %20,2'ye ulaşarak yenilenebilir enerji içerisinde en yüksek paya ulaştı” dedi.

Rüzgar enerjisinde tüm zamanların rekoru kırıldı ile ilgili etiketler Rekor rüzgar enerji santrali res günlük rekor Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.