Rüyaların gerçek hayatla bağlantısı bulundu

İtalyan bilim insanlarının gerçekleştirdiği bir araştırma rüyaların gerçek hayatın devamı niteliğinde olduğu ortaya çıktı. 24 bin rüyayı inceleyen bilim insanlarına göre gerçek hayat ile rüyalar arasında bağlantı bulunuyor. Bir rüyanın görülmesinde günün nasıl geçtiğinin önemli olduğunu belirten bilim insanları gergin geçen günün peşinden uykuda da gergin rüyaların görülmesinin muhtemel olduğunu ifade ettiler.

Roma Tre Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bilim insanları, rüyalar üzerine gerçekleştirdikleri bir araştırma sonucu, çarpıcı sonuçlar elde etti.

Çalışmaya ilişkin bilim insanlarının yaptığı açıklamada, rüyaların gerçek hayatla arasında bir bağlantı keşfedildiği ve rüyaların gerçek hayatın devamı niteliğinde olduğu ifade edildi.

DREAMBANK'TAKİ 24 BİN RÜYA İNCELENDİ

Çalışma kapsamında araştırmacılar, 24 bin rüya üzerinde çeşitli inceleme yaptı. 

Çalışma sonucundan "DreamBank" ismi verilen bir veritabanında yer alan bu rüyaların gerçek hayatın devamı niteliğinde olduğu sonucuna varıldı.

Ayrıca özel olarak tasarlanmış bir dil işleme cihazıyla rüya raporlarını çözümleyen ekip, daha sonra bulguları rüya bilimcilerin hazırladıkları raporlarla karşılaştırdı. Elde edilen sonuçlara göre iki yöntem arasındaki eşleşme oranının yüzde 75 seviyelerinde olduğu görüldü. Ayrıca araştırmacılar, bir rüyanın yorumlanmasında sosyal etkileşim, karakter ve duygusal olmak üzere üç ana unsurun etkili olduğu sonucuna vardı.

Konuya ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulunan araştırmanın başyazarı Alessandro Fogli, bir rüyanın görülmesinde o günün nasıl geçtiğinin önemli olduğunu söyledi. Fogli, gergin geçen bir günün sonunda gerilim dolu rüyalar görülmesinin daha muhtemel olduğunu vurguladı.

Söz konusu çalışma ile, rüyalar ile gerçek hayat arasında güçlü bağlantılar kurulabilmesi ve bu bağlamda yeni teknolojilerin geliştirilmesine yardımcı olması amaçlanıyor.

Rüyaların gerçek hayatla bağlantısı bulundu ile ilgili etiketler rüya İtalya gerçek hayat dreambank
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.