Rüyada cenaze görmek ne anlama gelir?

İslami rüya tabirleri rüyada görülen birçok detaya geniş yer veriyor. Bu çerçevede, ''Rüyada cenaze görmek ne anlama gelir?'' sorusu sıklıkla araştırılıyor. İşte, İslami rüya tabirlerine göre rüyada cenaze görmek...

Rüyada cenaze görmek ne anlama gelir? İslam alimleri rüyalarda görülen detaylara yorum getirdi. İbni Sirin ve İmam Nablusi rüyada cenaze görmenin ne anlama geldiğini anlattı. Peki, rüyada cenaze görmek ne anlama gelir? Cevabı haberimizde...

Rüyada cenaze görmek ne anlama gelir?

İbni Sirin'in tabiri: Bazı tabircilere göre; cenaze, elinde alçak kimseler helak olan adam delalet eder. Kendisinin tabuta konulduğunu ve kimsenin taşımadığını görmek, hapsedileceğine, cenaze taşımak bir hükümdarın peşinden gitmeye ve ondan faydalanmaya delalet eder.

RÜYADA KENDİ CENAZESİNİN KALDIRILDIĞINI GÖRMEK

Kendisinin kaldırıldığını ve adamların omuzlarında cenaze olarak taşındığını görmek, saltanata ve yüksek mevkilere ve cenazesindeki cemaatin kalabalığına göre insanların kendisine boyun eğmesine delalet eder.

RÜYADA CENAZENİN ARDINDAN AĞLAMAK

Cenazesinin ardından ağlandığını ve kendisine güzel şeyler söylenmesi akıbetinin güzel olmasına, insanların onu kötülediklerini ve ağlamadıklarını görmek, akıbetinin güzel olmayacağına delalet eder.

RÜYADA CENAZENİN PEŞİNDEN GİTMEK

Rüyada bir cenazenin peşinden gitmek, dini bozuk bir sultana uymaya, bir çarşıda cenaze görmek, o çarşıdaki esnaflarda nifak olduğuna, bir cenazenin bildiği bir kabristana taşındığını görmek hakkın sahibini bulmasına delalet eder.

RÜYADA CENAZENİN HAVADA GİTMESİ

Bir cenazenin havada gitmesi, değerli bir insanın gurbette ölmesine ya da insanlara sözü tesirli olan büyük bir alimin vefatına delalet eder.

İmam Nablusi'nin tabirine göre; bir cenaze üstüne namaz kıldığını gören kimse, bir topluluğa Allah yolunda kardeşlik yapar. Kendisinin naaşın üstünde olduğunu gören kimsenin malı çoğalır. 

Bir cenazeyi çarşının içinde görmek, o çarşıda eşyaların bozukluğuna, naaşının taşınmasına, derecesine göre mevkiye, karada ve denizde yolculuk yapmaya, bir cenazenin peşinden gitmek, misafiri yolculamaya ya da rahatının peşine düşmeye delalet eder.

Cenazeye katılmak bir kırat sevaba, defninde bulunmak iki kırat sevaptır. Hadis-i şerifte şöyle buyrulmuştur: Kıratın sevabının büyüklüğünü ancak Allah-u Teala takdir eder.

 

Rüyada cenaze görmek ne anlama gelir? ile ilgili etiketler cenaze İslami Rüya Tabirleri
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.