Rusya'yı sarsan casusluk iddiası: 'Durdurlamaz' füzeyi geliştiren bilim insanlarından biri tutuklandı

Ukrayna'yı işgale devam eden Rusya'da ortaya çıkan casusluk iddiası Rus basınına yansıdı. Rusya Devlet Başkanı Putin'in 'durdurulamaz' olarak tanımladığı hipersonik füzeyi geliştiren bilim insalarından Alexander Shiplyuk'un gizli bilgileri sızdırdığı iddiasıyla tutuklandığı Rus basınına yansıdı.

Rusya devlet medyasına göre, Putin, ülkenin önde gelen hipersonik füze bilim insanlarından birini vatana ihanet şüphesiyle tutuklattı.

Kısa sürede ülke gündemine tabiri caizse bomba gibi düşen bu olayın ana kahramanının Rusya'nın geliştirdiği hipersonik füze projelerinde önemli görevler alan Dr. Alexander Shiplyuk olduğu açıklandı.

RUS BASINI: GİZLİ BİLGİLERİ SIZDIRDI

Kremlin güdümündeki medya isimsiz bir kaynağın Dr Shiplyuk'un Rusya'nın hipersonik araştırmasıyla bağlantılı gizli bilgileri ülke dışına aktardığından şüphelenildiğini söyledi.

Kaynak Dr Skiplyuk'un geçen ay gözaltına alınan Anatoly Maslov ile 'aynı suçlamalarla' karşı karşıya olduğunu da sözlerine ekledi.

Aynı haberlerde davanın Rusya'nın güvenlik servisi olan FSB tarafından yürütüleceği bilgisinin altı çizildi.

PUTİN 'DURDURULAMAZ' DİYE TANITMIŞTI

Söz konusu füze, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından övülen yeni nesil Rus silah teknolojisinin bir parçası.

Putin, 2018'de yaptığı konuşmasında hipersonik füzelerin bin kilometre menzilde denizde ve karadaki hedefleri vurabildiğini açıklamıştı.

Füzeyi 'Durdurulamaz' ve 'yenilmez' olarak tanımlayan Putin yeni silahları ile dünyanın neredeyse her noktasını vurabilecekleri ve ABD yapımı bir füze kalkanından kurtulabilecekleri konusunda ısrarlı.

TÜM BAŞKENTLER MENZİLİ İÇİNDE

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gözü gibi koruduğu 'Satan 2' füzeleri Rusya'nın başkenti Moskova'dan fırlatıldığında İngiltere'nin başkenti Londra'ya ulaşabilecek menzile sahip.

Başka bir deyişle Rusya, caydırıcı güç çerçevesinde söz konusu füzeyle Avrupa'nın tüm başkentlerini vurma kapasitesine ulaşıyor. ABD basınına göre, füzenin menzili içerisinde ABD'de de yer alıyor.

Putin geçtiğimiz dönemde Sarmat kıtalararası balistik sisteminin tamamlanmaya yaklaştığını doğrulamış, TASS haber ajansına "Sarmat üzerindeki çalışmalar aktif olarak ilerliyor ve şu anda son aşamada" demişti.

Rusya, geçtiğimiz günlerde konvansiyonel veya nükleer bir savaş başlığı taşıyabilen Zirkon hipersonik füzesinden yeni görüntüler paylaşmıştı.

Rusya'nın bu füzeyi kullandığı ABD'li çevrelerce de teyit edilirken İngiliz basını bu gelişmeyi 'Rusya, Londra'yı 5 dakika içinde vurabilecek hipersonik nükleer füzenin görüntülerini yayınladı' başlığı ile okurlarına sunmuştu.

Rusya'yı sarsan casusluk iddiası: 'Durdurlamaz' füzeyi geliştiren bilim insanlarından biri tutuklandı ile ilgili etiketler Rusya bilim insanı casusluk tutuklama hipersonik füze
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.