Rusya'ya karşı savaşan Ukraynalı oyuncu Pasha Lee hayatını kaybetti

Rusya'ya karşı savaşmak için orduya katılan Ukraynalı oyuncu Pasha Lee hayatını kaybetti. 33 yaşındaki oyuncunun İrpin kentinde öldüğü öğrenildi. Pasha Lee sosyal medyadan yaptığı son paylaşımda “Son 48 saattir bombalanırken oturup fotoğraf çekmek için bir fırsat oldu. Gülümsüyoruz, çünkü kazanacağız” demişti.

Eline silah alarak ülkesini savunmak üzere orduya katılan Ukraynalı oyuncu Pasha Lee, Rusya saldırılarının 12’nci günde hayatını kaybetti.

Ülkesinde oyuncu, sunucu, seslendirme sanatçısı olarak tanınan 33 yaşındaki Lee’nin, kuşatma altındaki Irpin şehrinde öldüğü öğrenildi.

Ukraynalı oyuncu, beş gün önce askeri üniformalı fotoğrafını Instagram’da paylaşarak, “Birleşelim” çağrısı yapmıştı.

Rusya'ya karşı savaşan Ukraynalı oyuncu Pasha Lee hayatını kaybetti

Lee ayrıca, sosyal medyada, Ukraynalı mültecilerin dünyanın farklı yerlerine gidişine yardım ederken çekilen görüntüleri de yayınlamıştı.

"GÜLÜMSÜYORUZ ÇÜNKÜ KAZANACAĞIZ"

Aktörün son fotoğrafı, iki gün öncesine ait. Lee, “Son 48 saattir bombalanırken oturup fotoğraf çekmek için bir fırsat oldu. Gülümsüyoruz, çünkü kazanacağız” ifadesini kullandı.

Rusya'ya karşı savaşan Ukraynalı oyuncu Pasha Lee hayatını kaybetti - Resim : 2

Ukrayna Ulusal Gazeteciler Birliği Başkanı Sergiy Tomilenko, hayatını kaybeden aktörün anısına Facebook sayfasında bir paylaşım yaparak, “Pasha Lee, savaşın ilk gününden itibaren Ukrayna için savaşmaya gitti ve Rus işgalcilerle çatışmaların sürdüğü Irpen’de hayatını kaybetti. Ukrayna Ulusal Gazeteciler Birliği olarak Pasha’nın ailesine ve arkadaşlarına baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz. DOM kanalının tüm çalışanlarının da acısını paylaşıyoruz” dedi.

Rusya'ya karşı savaşan Ukraynalı oyuncu Pasha Lee hayatını kaybetti - Resim : 3

Pasha Lee, DOM adlı TV kanalında eğlence programı sunuyordu. Kırım doğumlu olan Lee, sunuculuk ve oyunculuk deneyimlerinin yanı sıra Lion King ve Hobbit gibi filmlere yaptığı seslendirmelerle de tanınıyordu.

Rusya'ya karşı savaşan Ukraynalı oyuncu Pasha Lee hayatını kaybetti - Resim : 4

 

Rusya'ya karşı savaşan Ukraynalı oyuncu Pasha Lee hayatını kaybetti ile ilgili etiketler oyuncu Ukrayna Rusya pasha lee irpin
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.