Rusya'ya ambargo 'cadı avına' mı dönüştü? Münih Filarmoni Orkestrası'nın Rus şefi görevinden alındı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 6 gündür devam ederken birçok ülke Moskova yönetimine yönelik ambargo ve yaptırım kararları aldı. Ancak ortaya çıkan son gelişme Rusya'ya yönelik yaptırımların 'cadı avına' dönüşüp dönüşmediği sorusunu gündeme getirdi. Münih Flarmoni Orkestrası'nın Rus şefi Valery Gergiev görevinden alındı. Gergiev, Rusya'nın işgaline yönelik 'kınama yapması' için gelen çağrıları reddetmişti.

 

Dünyanın sayılı orkestralarından biri olarak kabul edilen Münih Filarmoni Orkestrası’nın birinci şefi Valery Gergiev Rusya’nıın Ukrayna’ya başlattığı operasyonu kınamadığı için görevden alındı. 68 yaşındaki dünyaca ünlü şef Gergiev’e, Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter tarafından Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik harekatını kınaması için 24 saat süre verilmişti.

Putin'in eski dostu ve sıkı destekçisi olan 68 yaşındaki dünyaca ünlü orkestra şefi Valery Gergiev, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrası eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti.

ÜNLÜ GÖSTERİDEN ÇIKARILDI

Milano Belediye Başkanı ve La Scala Operası Vakfı Başkanı Giuseppe Sala bugün, Putin'i kınama çağrılarını ısrarla cevapsız bırakan Gergiev'in 5 Mart'ta sergilenecek Rus Çaykovski'nin "Maça Kızı" operasını yönetemeyeceğini duyurdu.

BİR ÇOK PERFORMANSI İPTAL EDİLDİ

Gergiev, son günlerde gerçekleştirmesi gereken bir çok performanstan hali hazırda uzaklaştırılmıştı. Çevresindeki en yakın isim olan menajeri Marcus Felsner bile Rusya saldırısı sonrası ünlü şefi eleştirmiş ve "Gergiev'i savunmak bizim için imkansız hale geldi." demişti.

Gergiev, Edinburgh Uluslararası Festivali’ndeki onursal başkanlığı görevinden de istifa etmek zorunda kaldı.

Rusya'ya ambargo 'cadı avına' mı dönüştü? Münih Filarmoni Orkestrası'nın Rus şefi görevinden alındı ile ilgili etiketler Putin Valery Gergiev münih filarmoni orkestrası kınama
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.