Rusya'nın vurduğu valilik binasının enkazından ölü siviller çıkıyor!

Adeta süper güçlerin bilek güreşi yaptığı bir masaya dönüşen Ukrayna'da Rusya, sivil yerleşimleri, altyapıları ve kamu binalarını hedef almaya devam ediyor. Ukrayna’ya bağlı Mikolayiv'de Rus ordusunun 29 Mart'ta vurduğu valilik binasındaki can kaybı 20’ye yükseldi. Ekipler, enkazdan hala ölü bedenler çıkarılmaya devam ediyor. Binanın, saldırıdan sonra çekilen görüntüleri ise tüyler ürpertici.

Kanlı bir satranç tahtasına dönüşen Ukrayna'da, Kremlin kamu binalarını ve sivilleri vurdu. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları dün, yani savaşın 36. gününde de devam etti.

Rusya'nın vurduğu valilik binasının enkazından ölü siviller çıkıyor!

29 Mart'ta füzeyle vurulan Mikolayiv valilik binasının saldırıdan sonra çekilen görüntüleri, durumun vahametini gözler önüne serdi. 

BİLANÇO GİDEREK AĞIRLAŞIYOR

Vurulan valilik binasındaki bilanço ise giderek ağırlaşıyor.

Ukrayan Acil Durumlar Servisi’nden yapılan son açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 20'ye yükseldiği bildirildi. Enkaz altından 19 cansız bedenin çıkarıldığı ve 1 yaralının da hastanede yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Arama kurtarma çalışmalarının hala devam ettiği vurgulandı.

Rusya'nın vurduğu valilik binasının enkazından ölü siviller çıkıyor! - Resim : 2

KORKUNÇ: RUSYA'NIN SEYİR FÜZELERİNİN HEDEFİ VURMA ORANI SADECE %60

Öte yandan, bu hafta başı araştırmacılar, savaşın başladığından bu yana Rusya'nın kendi üretimi olan ve saldırılarda kullandığı seyir füzelerinin 'hedefi vurma başarı oranının' sadece %60 olduğunu bildirmişti. 

Yani, Rusya'nın fırlattığı her 10 seyir füzesinden 4'ü, rastgele yerleri vuruyor. Fakat valilik binasının vurulmasının bir tesadüf olmayacağı genel kanaati uzmanlar arasında hakim olmaya devam ediyor.

Rusya'nın vurduğu valilik binasının enkazından ölü siviller çıkıyor! - Resim : 3

 

 

-SuperHaber

Kaynak: İHA, Bellingcat

 

Rusya'nın vurduğu valilik binasının enkazından ölü siviller çıkıyor! ile ilgili etiketler Ukrayna Füze Savaş Rusya Mykolaiv roket hava saldırısı valilik binası
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.