Rusya'nın vurduğu Odessa'da bilanço artıyor: Ölü sayısı 8'e çıktı!

Rus ordusunun Ukrayna'nın Odessa kentine düzenlediği saldırıda bilanço artıyor: 8 sivil hayatını kaybederken, 13 sivil ise yaralı.

Rusya'nın Ukrayna'da saldırıları devam ederken, Rus ordusu ülke genelinde sivil yerleşimlerini vurmayı sürdürüyor.

RUSYA YİNE SİVİLLERİ VURDU!

Rus askerlerinin son olarak Ukrayna'nın Odessa kentine düzenlediği saldırıda 5 sivil hayatını kaybetti, 18 Ukraynalı ise yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andrey Yermak tarafından yapılan açıklamada, "Odessa’da 5 ölü, 18 yaralı var ve bu sayılar artabilir. Hayatını kaybedenler arasında ailesiyle ilk Paskalya bayramını kutlayacak olan 3 aylık bebek de var. Bu cezasız kalmayacak" ifadelerini kullandı.  Daha sonra yapılan açıklamaya göre Rus ordusunun, Ukrayna’nın Odessa şehrinde düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 8’e yükseldi.

'RUSYA'YLA HİÇBİR DİYALOG KURULMAMALI'

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, saldırının ardından yaptığı açıklamasında, "Rusya’nın Odessa saldırısındaki hedefi terördür. Rusya terörizme sponsor olan ülke olarak kabul edilmeli, hiçbir diyalog kurulmamalı, iş yapılmamalı ve kültürel projeler görüşülmemeli. Medeniyetle ve barışçıl şehirleri roketle vuranlarla aramızda duvar olmalı" şeklinde konuştu.

ODESSA BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Ukrayna’nın Odessa şehrine düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 8’e yükseldiği açıklandı.

Odessa Belediye Başkanı Gennadiy Truhanov arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği görüntüleri yayınlayarak yaptığı açıklamada, “Arkamda duran yapı Ruslar tarafından askeri hedef olarak tanımlanıyor. Aralarında 3 aylık çocuğun da olduğunu 8 kişinin ölümü gerçekleşti. Kız çocuğu daha hayatı göremedi. Hayvanlar aynı cehennemde gibi yandılar” ifadelerini kullandı.

'ODESSA MARİUPOL GİBİ OLABİLİR Mİ? OLABİLİR.'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise düzenlenen basın toplantısında, Odessa şehrinin ikinci bir Mariupol olma riskine işaret ederek, "Odessa da Mariupol gibi olur mu evet olabilir. Rus ordusunun binlerce tank ve zırhlıları var. Moldova’ya kadar koridor açacaklar. Onların duracaklarına inanmıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

 

Rusya'nın vurduğu Odessa'da bilanço artıyor: Ölü sayısı 8'e çıktı! ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna odessa sivil vurdu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.