Rusya'nın uyardığı Kadirov'dan şaşırtan çıkış

İslam'a ve İslami değerlere adeta savaş açan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov sert tepki göstermişti. Macron'un ifade özgürlüğü bahanesi ile Hz. Muhammed'e hakaret edilen karikatürleri meşrulaştırarak insanları ve özellikle gençleri teröre yönelttiğini söyleyen Kadirov, Rusya tarafından uyarıldı. Kadirov ise bu uyarı üzerine, "Macron hakkındaki duruşumu değiştirmemek için istifa etmeye, zarar görmeye ya da canımı vermeye hazırım" dedi.

Çeçenistan Cumhuriyeti'nin lideri Ramazan Kadirov daha önce yaptığı bir açıklamada Macron’a ifade özgürlüğü bahanesiyle Peygamberimiz Hz. Muhammed’e hakaret eden karikatürlerini meşrulaştırarak, insanları ve özellikle gençleri teröre yönelttiğini belirterek tepki göstermişti.

Çeçen liderin, Macron ile ilgili bu açıklaması sonrasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sözcüsü Dmitriy Peskov "Rusya'nın dış politikasını ülkenin idari birimlerinin liderleri değil, devlet başkanı belirler" sözleri ile üstü kapalı olarak Kadirovu uyardı.

Peskov'un bu sözleri üzerine sosyal medyadan açıklama yapan Kadirov "Macron hakkındaki duruşumu değiştirmemek için istifa etmeye, zarar görmeye ya da canımı vermeye hazırım" dedi. 

"AYNI ŞEYİ 100 KEZ DAHA SÖYLERİM"

Macron ile ilgili aynı ifadeleri 100 kez daha tekrar etmeye hazır olduğunu ifade eden Çeçen lider, "Dinini son derece seven ve Kur’an-ı Kerime harfiyen uyan bir kişi olarak bu benim hakkım" sözleri ile daha önceki ifadelerinin arkasında durdu. 

Peskov'un eleştirilerine cevap veren Kadirov, "Dış politikadan kimin sorumlu olduğunu bana hatırlatmaya gerek yok, ben bunu zaten biliyorum. Ben bir siyasi olarak değil, dinini seven bir Müslüman olarak görüşümü dile getirdim" dedi.

Rusya'nın uyardığı Kadirov'dan şaşırtan çıkış ile ilgili etiketler Putin Hz. Muhammed terör ramazan kadirov çeçen Peskov macron
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.