Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde flaş iddia: Rus birlikleri yağma mı yapıyor?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken bölgeden çarpıcı iddialar geliyor. Ukrayna ordusu, Rus birliklerin bazı bölgelerde yağma yaptığını iddia etti. Yağma iddiaları doğrulanamasa da Rus birliklerinin Herson gibi çekildiği bölgelerde yaygın kanıtlar olduğu öğrenildi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali şubat ayından bu yana devam ediyor. Başkent Kiev'i alamayan Rus ordusu hedefini ülkenin doğusundaki Donbas bölgesine çevirdi. Bölgede şiddetli çatışmalar yaşanırken Rus ordusu savunma pozisyonuna geçti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna güçlerinin güneyde ve doğuda karşı saldırıya geçmesinin ardından Rus ordusunun kontrolünden geri aldığı toprakların 6 bin kilometrekareden fazla olduğunu söyledi.

Zelenskiy yayınladığı video mesajında "Eylül başından bugüne dek savaşçılarımız Ukrayna'nın güney ve doğusunda 6 bin kilometrekarenin üzerinde toprağı kurtardı. Güçlerimizin ilerleyişi sürecek" ifadesini kullandı.

İNGİLTERE'DEN FLAŞ İDDİA

İngiltere Savunma Bakanlığı Ukrayna'da devam eden savaşla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Ukrayna'nın Shahed-136 model bir İHA'yı düşürdüklerini açıklaması sonrası İngiltere'den gelen son istihbarat raporlarına göre Rusya, bölgede ilk kez İran yapımı silah kullanmış olabilir.

İngiliz makamların yaptığı açıklamaya göre, İran yapımı İHA'lar Rusya tarafından Ukrayna'da stratejik hedefleri bombalama amacından çok taktik amaçlı kullanıldığına dair kanıtlar bulunuyor. İngiltere Savunma Bakanlığı ayrıca Rusya'nın askeri mühimmatı azaldıkça Kuzey Kore ve İran gibi ağır yaptırım altındaki ülkelerden daha fazla silah aldığının altını çizdi.

"RUS ASKERLER BAZI BÖLGELERİ YAĞMALIYOR"

Öte yandan Ukrayna ordusu Rus askerlerle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Buna göre bazı Rus birlikleri çekildikleri bölgelerde yağma yapıyor. Kiev yönetiminden gelen açıklamada Ukrayna ordusu Donetsk ve Luhansk bölgelerinde saldırılarını yoğunlaştırırken Rus birlikleri ise mevzi kazanmaya çalışıyor.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Rus güçlerinin Harkov ve Luhansk çevresinde yağma faaliyetleri yürüttüğünü iddia etti. Ukrayna ordusu, Starobilsk-Luhansk karayolunun Luhansk istikametinde, çoğunluğunun Rus askeri personelinin kullandığı römorklarla taşınan 300 özel araç tespit edildiğini söyledi. Ukrayna ordusu, güneydeki Polohy kentinde Rus birliklerinin özel araçları çaldığını iddia ederek Herson bölgesinde boşaltılan yerleşim yerlerinden eşyaların yağmalandığını öne sürdü. Ukrayna ordusunun yağma iddiası net olarak doğrulanamasa da başta Herson olmak üzere Rus birliklerinin daha önce işgal ettiği bölgelerde yaygın kanıtların bulunduğu öğrenildi.

 

SuperHaber Özel / Serkan Talan

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde flaş iddia: Rus birlikleri yağma mı yapıyor? ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna İran silah Kuzey Kore işgal yağma
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.