Rusya'nın tek uçak gemisi bakıma alındı! 3.2 milyon dolar tutacak!

Rusya’nın tek uçak gemisi Amiral Kuznetsov, koronavirüs salgınının da fırsat bilinmesiyle bakıma alındı. Yaklaşık olarak 3.2 milyon dolar maliyetle yenilenecek olan gemi, 2022 sonbaharında yeniden denizlere dönecek.

Rus haber ajansı TASS'ta yer alan habere göre; bilgiler devlete tedarik web sitesinde yayınlandı.

Donanmada yer alan tek uçak gemisi konumundaki Amiral Kuznetsov, 1 Eylül 2022'ye kadar bir tersanede bakıma alınacak.

Uçak gemisinin dış yüzeyini boyamak için yayınlanan bilgi metninde, 250 milyondan fazla ruble (3.2 milyon dolar) tahsis edileceği belirtildi.

İhale için teklif verme süresi ise 20 Mayıs'a kadar sürecek.

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ ALINACAK

Geleneksel boyama çalışmaları tamamlandıktan sonra, gemi deniz denemelerine girecek.

Zvyozdochka Tersanesi basın ofisi, söz konusu haberlere ilişkin yaptığı açıklamada, iddiaları doğrulayarak, koronavirüsün fırsat bilinerek bakım için doğru bir zaman olduğu belirtildi ve pandemi nedeniyle olağanüstü güvenlik önlemlerinin alınacağını söyledi.

Amiral Kuznetsov şu anda Rusya'nın kuzeybatısındaki Murmansk'taki Zvyozdochka Tersanesi'ne bağlı 35. Tersanede kalıyor.

Rusya'nın tek uçak gemisi bakıma alındı! 3.2 milyon dolar tutacak! ile ilgili etiketler Rusya Rus Gemi Zvyozdochka Tersanesi Amiral Kuznetsov
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.