Rusya'nın işgali devam ederken tedirgin eden gelişme: Moskova yönetimi, Ukrayna'yı suçladı

Rusya'nın Ukrayna'daki işgali devam ederken tedirgin eden bir gelişme yaşandı. Sumi kentinde bulunan bir kimyasal tesisinde amonyak sızıntısı meydana geldi. Rus güçlerinin kuşatması altındaki tesiste meydana gelen sızıntının nedeni belirsizliğini koruyor. Rusya ise yaptığı açıklamada sızıntıdan Ukrayna tarafını sorumlu tutarak, ülkede hiçbir kimyasal tesisi vurmayı planlamadıklarını belirtti.

Ukrayna’nın Sumi kentinde Rus birlikleri tarafından kuşatılan bir kimyasal tesiste amonyak sızıntısı olduğu açıklandı.

Rusya'nın işgali devam ederken tedirgin eden gelişme: Moskova yönetimi, Ukrayna'yı suçladı

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ederken, Sumi Bölge Valisi Dmytro Zhyvytskyy, yeni bir açıklama yaptı. Zhyvytskyy, Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Sumi kentinde Rus birlikleri tarafından kuşatılan Sumykhimprom kimyasal tesisinde TSİ 04.30’da amonyak sızıntısı meydana geldiğini söyledi. Zhyvytskyy, sızıntının nedenine dair henüz net bir açıklama yapmazken, tesisin etrafındaki 5 kilometrelik alanın tehlikeli olduğunu belirtti.

Rusya'nın işgali devam ederken tedirgin eden gelişme: Moskova yönetimi, Ukrayna'yı suçladı - Resim : 2

RUSYA'DAN UKRAYNA'YI SUÇLAYAN AÇIKLAMA

Sumi kentindeki kimyasal tesiste meydana gelen sızıntıyı doğrulayan Rusya Savunma Bakanlığı suçu Kiev yönetimine attı. Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, sızıntının, 'Aşırı milliyetçilerin provokasyonunun bir sonucu' olarak niteledi. Rusya'nın Ukrayna'da zehirli maddelerin bulunduğu tesisleri vurmayı planlamadığını savunan Konaşenkov, "Bir kez daha vurgulamak istiyorum. Rus Silahlı Kuvvetleri Ukrayna’da zehirli maddelerin depolandığı veya üretildiği tesislere hiçbir saldırı planlamıyor ve gerçekleştirmiyor" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın işgali devam ederken tedirgin eden gelişme: Moskova yönetimi, Ukrayna'yı suçladı ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Sumi kimyasal tesis sızıntı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.