Rusya'nın hipersonik füze hamlesine misilleme mi? Tedirgin eden rota ortaya çıktı

Rusya'nın Ukrayna'da hipersonik füze kullanmasının ardından Britanya'dan tedirgin eden bir hamle geldi. İskoçya'dan İngiltere'ye giden bir askeri konvoyun 6 adet nükleer füze başlığı taşıdığı öğrenildi. Söz konusu gelişme "Rusya'ya karşı bir hamle mi?" sorusunu gündeme getirirken, durumun rutin yenileme olsa da tedirgin edici bir gelişme olduğunun altı çizildi.

Rusya'nın Ukrayna'da ilk kez hipersonik füze kullanmasının ardından ilginç bir gelişme yaşandı. Altı adet nükleer füze başlığı taşıyan bir askeri konvoy, Cumartesi gecesi Birleşik Krallık'tan geçti. Üzerinde herhangi bir işaret olmayan bu alay, Coulport'taki Kraliyet Donanması Silah Deposuna kadar olan yolculuğunun sonlarında Glasgow yakınlarında görüntülendi.

Aktivist Jane Tallents "Geçen yıl Ekim'den bu yana teçhizatlanma olmadı. Mantıklı bir açıklaması olmalı ama bu konuda bizi aydınlatacaklarını sanmıyorum." dedi.

RUSYA'NIN HİPERSONİK FÜZE KULLANMASINA MİSİLLEME Mİ?

Güçlü silahların nakliyesi, dün ilk kez hipersonik füzeler kullanan Rusya cumhurbaşkanı Putin ile büyük küresel gerilimlerin ortasında ortaya çıktı.

Ancak Jane bunun sadece rutin bir yenileme olduğunu söyledi ve “Rusya'yı bombalamak için silahlanmıyorlar ama bunu her zaman yapabilirler. Bu konvoy her zaman, 7/24, silahlı ve nükleer bir savaş başlatmaya hazır olduğumuz gerçeğini yansıtıyor sadece. Açıkçası bu mevcut durum çok endişe verici… "

ROTA ORTAYA ÇIKTI

Aldermaston'daki Atom Silahları Kuruluşundan yola çıkan askeri konvoy, Glasgow üzerinden rotasına devam ederek Coulport'taki Kraliyet Donanması Silah Deposuna doğru ilerledi.

Rusya'nın hipersonik füze hamlesine misilleme mi? Tedirgin eden rota ortaya çıktı ile ilgili etiketler İngiltere İskoçya Rusya Füze nükleer başlık hipersonik füze
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.