Rusya'nın aşısıyla ilgili flaş gelişme

Tüm dünyada koronavirüs salgınıyla mücadele ve aşı çalışmaları devam ederken, Rusya'nın 11 Ağustos tarihinde tescillediği Sputnik-V adlı Covid-19 aşısında yeni bir gelişme yaşandı. Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko, aşının Pazartesi gününe kadar ülkenin tüm bölgelerine ulaşacağını ifade ettiği aşı bugün itibariyle tüm ülkeye dağıtıldı.

Rusya'nın 11 Ağustos tarihinde tescillediği Sputnik-V isimli koronavirüs aşısı tüm dünyada merak konusu olmuş aşının güvenirliliği tartışma konusu olmuştu.

Rusya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; gönüllüler üzerinde yapılan aşıların ilk sonuçlarının çok olumlu olduğu belirtildi. Gönüllüler üzerinde herhangi bir yan etki gözlenmediği ifade edilirken sadece birkaç kişinin acı hissi duyduğu bildirildi.

 30 ÜLKEDEN TALEP VAR

Rusya'nın coronavirüs aşısından tescilin ardından 3. klinik araştırmaları da böylece başlamış oldu. Rus vatandaşları arasında aşıya hala karşı olanların olduğu ifade edilirken bunun normal olduğu ve aşının zaman içerisinde kendisini kanıtlayacağı belirtildi.

80 MİLYON DOZ ÜRETİMİ YAKALAMASI GEREKİYOR

Ayrıca aşıya dünyadan talepler gelmeye devam ediyor. Yaklaşık 30 ülkeden aşı siparişi yapıldığı belirtildi. Ancak Rusya'nın kendi ihtiyacını karşılamak için 80 milyon doz aşı üretimini yakalaması gerekiyor. Bu da ancak önümüzdeki yıl ortasında mümkün olabilecek.

 

Rusya'nın aşısıyla ilgili flaş gelişme ile ilgili etiketler Rusya Koronavirüs aşı çalışmaları Sputnik V
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.