Rusya'dan yeni savaş adımı

Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilim sürüyor. Donbas bölgesine askeri yığınak yapan Rusya tanklarına savaş boyası sürdü.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan Donbas krizinde tansiyon dinmiyor. Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınakla beraber ABD Başkanı Joe Biden'ın 'askeri varlığını sınırla' çağrısı yapmıştı. Rusya bu gelişmenin ardından sınır bölgesindeki Rus tanklarına beyaz çizgiler çekti.

MEYDAN OKUDULAR

Rusya savaş boyası olarak adlandırılan bu yöntem ile çatışma anında dost ve düşman birliklerinin daha kolay ayırt etmesini hedefliyor.  Rusya, sınırdaki tanklarına 'savaş boyası' sürerek ABD'ye ve Ukrayna'ya 'savaşa hazırız' mesajı vererek meydan okudu.

Rusya'dan yeni savaş adımı

1968 YILINDA YAŞANMIŞTI

Tanklarına beyaz boya çeken Rusya benzer bir adımı Soğuk Savaş yıllarında da atmıştı. O dönem Demir Perde ülkesi olan Çekoslovakya'da Komünist Parti'ye yönelik başlayan protesto dalgasına Sovyet Rusya müdahale etmişti. 1968 yılındaki Çekoslovakya işgalinde yer alan Sovyet tankları beyaza boyanmıştı.

Rusya'dan yeni savaş adımı - Resim : 2

Rusya'dan yeni savaş adımı ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Savaş Tank boya
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.