Rusya'dan yaptırımlar sonrası flaş karar: 200'den fazla ürünün ihracatı durdu

Rusya, Ukrayna'yı işgal etmesi sonrası batı ülkelerinden gelen sert yaptırımlar karşısında yeni bir adım attı. Moskova yönetimi, teknoloji, telekomünikasyon, tıp, otomobil, tarım ve elektrik ekipmanlarını kapsayan 200'den fazla ürünü ihracatını durdurdu. Karara göre ihracat kısıtlamasından Belarus, Ermenistan, Kazakistan ve Kırgızistan'ın içinde bulunduğu Avrasya Ekonomik Birliği muaf olacak.

Rus hükümeti, 200'den fazla ürünün ihracatının 2022'nin sonuna kadar geçici olarak yasakladı. Söz konusu ürünler arasında teknoloji, telekomünikasyon, tıp, otomobil, tarım ve elektrik ekipmanlarının yer alıyor.

Demir yolu taşımacılığı ekipmanları, konteyner, türbinler, metal ve taş işleme makineleri de yasak kapsamına girerken, monitörler, projektörler, konsol ve panellerin de ihracatı durduruldu.

AVRASYA EKONOMİK BİRLİĞİ ÜLKELERİNE YASAK YOK

İhracat yasağı Avrasya Ekonomik Birliği ülkeleri dışında kalan tüm ülkeleri kapsıyor. Hükümet Rusya'ya "dostane olmayan" adımlar atanı ülkelere kereste ihracatının da geçici olarak durdurulduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 8 Mart'ta, hükümetin belirleyeceği bazı ürün ve ham maddelerin ihracatının yasaklanması talimatını vermişti.

Rusya'dan yaptırımlar sonrası flaş karar: 200'den fazla ürünün ihracatı durdu ile ilgili etiketler Rusya İhracat Yaptırım kısıtlama
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.