Rusya'dan Türkiye'ye: "Ukrayna'ya İHA satmayın"

Rusya'nın Ukranya'nın Donbas Bölgesi'ne asker yığmasıyla doruk noktasına ulaşan gerilim sürüyor. Savaş ihtimalinin bulunduğu gerilimde Türkiye'nin ürettiği İHA'lar ise önemli bir aktör haline geliyor. Rusya'dan yapılan son açıklamda Türkiye'nin Ukrayna'ya İHA satmaması konusunda uyarı geldi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim neredeyse savaşa sebep olurken Türkiye'nin geliştirdiği İHA ve SİHA'lar gerilimde önemli bir aktör haline geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'nin Ukrayna'ya İHA tedariki yapmaması konusunda uyarı yaptı.

Mısır'ın başkenti Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi görüştükten sonra Dışişleri Bakanı Samih Şukri'yle bir araya gelen Lavrov, mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenledi.

Sputnik'in haberine göre Lavrov, bir basın mensubunun Türkiye'nin Ukrayna'ya İHA vermesine nasıl yaklaştıklarını sorması üzerine Rusya'nın Ankara ve diğer başkentleri Kiev'in militarist eğilimlerinin teşvik edilmemesi konusunda uyardığını ifade etti.

TAVSİYE EDİYORUZ...

Rusya'nın Türkiye dahil tüm ülkelere Kiev'in açıklamalarını iyi analiz etmelerini tavsiye ettiğini belirten Lavrov, "Tüm ilgili ülkelere, Türkiye de bunlardan biri, mevcut durumu, Kiev rejiminin ebedi militarist açıklamalarını incelemelerini tavsiye ettiğimizi ve bu militarist eğilimleri teşvik etmemeleri konusunda uyardığımızı belirtmek isterim" dedi.

Rusya'dan Türkiye'ye: "Ukrayna'ya İHA satmayın" ile ilgili etiketler İHA SİHA Ukrayna Türkiye Rusya
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.