Rusya'dan tüm dünyayı tedirgin eden açıklama: "Nükleer silah kullanmaya hazırız" dediler

Rusya Devlet Başkanı Putin ülkede kısmi askeri seferberlik ilan ettiği açıklamasında tüm silahları kullanmaya hazır olduklarını söylemişti. Putin'in bu açıklaması nükleer silah tehdidi olarak algılanmıştı. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan tüm dünyayı tedirgin eden açıklama geldi. Lavrov, Ukrayna'da işgal ettikleri toprakları savunmak için nükleer silah kullanmaya hazır olduklarını söyledi.

Dünya Putin'in imza attığı seferberlik kararı ve nükleer uyarıyı konuşurken Moskova'dan yeni bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Moskova'nın hangi şartta nükleer silah kullanacağını dünyaya ilan etti.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Lavrov , Rusya'nın ilhak edilen Ukrayna topraklarını savunmak için nükleer silah kullanmaya hazır olacağını açıkladı. Benzer bir uyarı Rusya Güvenlik Konseyi (SB) Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev'den de gelmişti.

Medvedev, 'Batı'nın ve genel olarak tüm NATO ülkelerinin Rusya'nın kendi yolunu seçtiğini anlaması gerekiyor' sözleri ile Batı'ya gözdağı da vermişti. Medvedev, 'Rusya’ya katılan toprakları korumak için nükleer dahil her silah kullanılabilir' demişti.

UKRAYNA'DAN İLK TEPKİ GELDİ 

Ukrayna'dan Rusya'ya tepki, dışişleri bakanı seviyesinden geldi. Hürriyet'te yer alan habere göre Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rus mevkidaşının açıklamasının 'sorumsuz' ve 'kabul edilemez' olduğunu söyledi.

REFERANDUMDA OY VERME İŞLEMİ SÜRÜYOR

Öte yandan Rusya’nın hakimiyeti altındaki Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetleri ile Zaporijya ve Herson bölgelerinde cuma günü başlayan referandumda oy verme işlemi sürüyor.

Batı ülkeleri ve Ukrayna tarafından yasa dışı olduğu gerekçesiyle kınanan referandumda halk, bölgelerinin Rusya'nın bir parçası olmasını isteyip istemediklerini yanıtlamak üzere oy kullanıyor.

Bölge sakinleri bugün de sandık başına giderek oylarını kullanıyor. Ayrıca yardıma muhtaç kişilerin evlerine ve tüm hastanelere götürülen sandıklarda da hastalar ve hastane personelleri oy kullanıyor.

Sözde seçim komisyonları seçimlerin şeffaf bir şekilde gerçekleştirildiğini ve halkın referanduma yoğun katılım gösterdiğini savunurken, Ukrayna ile Rusya arasında cephe hattında çatışmalar da devam ediyor.

Rusya'dan tüm dünyayı tedirgin eden açıklama: "Nükleer silah kullanmaya hazırız" dediler ile ilgili etiketler Rusya nükleer silah Ukrayna Lavrov
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.