Rusya'dan SİHA'lara 'lazerli' önlem

Son olarak Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ordusunun düzenlediği operasyonda ürettiği savunma sistemleri yerle bir edilen Rusya, insansız hava araçlarıyla (İHA) mücadele kapsamında ilginç bir adım atma kararı aldı. Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksei Krivoruchko, "İnsansız hava araçlarıyla savaşmak ve düşmanın optik-elektronik sistemlerini etkisiz hale getirmek için yeni lazer sistemleri geliştiriyoruz" dedi.

Türkiye’nin Libya ve Suriye’deki çatışma bölgelerinde aktif olarak insansız hava sistemlerini kullanmasıyla elde ettiği üstünlük ve Azerbaycan’ın Karabağ’daki zaferi sonrası birçok ülkede İHA/SİHA’lar ve bunlara karşı alınacak önlemlerin yetersizliği konuşuluyor.

RUSLARDAN İHA'LARA ÇÖZÜM: LAZER

Rusya’da da bu konudaki yetersizlik ülke medyasında yer bulurken, Rusya Savunma Bakanlığı’ndan insansız hava araçlarını düşürmek için yeni lazer sistemleri geliştirilmeye başlandığına yönelik açıklama geldi.

Krasnaya Zvezda gazetesine demeç veren Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksei Krivoruchko, "Şu anda, insansız hava araçlarıyla savaşmak ve düşmanın optik-elektronik sistemlerini etkisiz hale getirmek için Peresvet sistemine ek olarak yeni sistemler geliştiriliyor" dedi.

 

Rusya'dan SİHA'lara 'lazerli' önlem ile ilgili etiketler Rusya SİHA Türkiye İHA lazer dağlık karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.