Rusya'dan o ülkeye 1 ay süre! Dört ülkenin diplomatları da kovuldu...

İngiltere'de yaşanan bir zehirlenme vakası ile başlayıp uluslararası bir boyut kazanan ajan krizinde bugün Moskova'dan karşı hamle geldi. Tüm batılı ülkelerin temsilcileri Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Rusya, İngiltere'ye diplomatlarını ülkeden çekmesi için bir ay süre verdi. İtalya, Finlandiya, İsveç ve Polonyalı diplomatların da kovulacağı açıklandı.

Çifte ajan Sergey Skripal'in İngiltere'de zehirlenmesiyle Batı'nın hışmına uğrayan Rusya'da bugün hareketli dakikalar yaşanıyor.

Çok sayıda ülkenin büyükelçilerinin Rus Dışişleri Bakanlığı'na girip çıktığı başkent Moskova'dan yapılan açıklamada, İngiltere'ye diplomatlarını Rusya topraklarından çekmesi için bir ay süre verildi. Moskova, Londra'dan diplomat sayısını eşitlemesini istiyor.

snr_ds

Ayrıca Rusya, İngiltere Büyükelçisi Laurie Bristow'a protesto notası iletti.

Rus haber ajansı Sputnik, kararın Londra yönetimi ve diğer Batılı ülkelere yanıt olarak alındığını bildiriyor.
Uluslararası haber ajansı Reuters ise, gün içinde İngiliz büyükelçi dışında Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, İsveç, Belçika, Avustralya, Hırvatistan,Canada, Çekya, Polonya ve Ukrayna temsilcilerinin gün içinde Rusya Dışişleri Bakanlığı'na girdiğini bildiriyor.

İLK KOVULANLAR BELLİ OLDU

İtalya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın iki İtalyan diplomatı sınır dışı etme kararı aldığını ve bir hafta süre tanındığını açıkladı.

Finlandiya ve İsveç de, Rusya'nın bir diplomatlarını kovduğunu duyurdu.

Polonya ise dört diplomatını Moskova'dan çekmek zorunda.

Rusya'dan o ülkeye 1 ay süre! Dört ülkenin diplomatları da kovuldu... ile ilgili etiketler Rusya İngiltere ABD ab ajan krizi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.