Rusya'dan misilleme: Ukrayna'ya füze yağmuru! Rusya 75 füze fırlattı, 41'i etkisiz hale getirildi!

Kiev'in merkezinde arka arkaya 4 patlama oldu. Çok sayıda binadan dumanlar yükseliyor. Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, şehrin birçok noktasında patlama gerçekleştiğini söyledi. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujniy, Rusya'nın bu sabah 75 roket fırlattığını, 41 tanesinin hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de büyük bir patlama meydana geldiğini duyurdu.

Kentte arka arkaya patlamalar olduğu, çok sayıda binadan duman yükseldiği belirtildi. Patlamada ölen ve yaralılar var.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlattığı saldırılar devam ederken sabah saatlerinde Kiev'de birden fazla kez patlama sesi duyuldu.

ZELENSKİY'DEN AÇIKLAMA: SIĞINAKLARDAN AYRILMAYIN

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, "Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya'da evlerinde uyuyanları, Kiev'de işe gidenleri öldürdüler. Malesef ölü ve yaralılarımız var. Lütfen sığınaklardan ayrılmayın" açıklamasını yaptı.

 

8 ÖLÜ 24 YARALI

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı, sosyal medyada yaptığı paylaşımda "Saat 08.45 itibarıyla Şevçenkivsk ilçesindeki bombardıman sonucu 8 kişi öldü, 24 kişi yaralandı, 6 araç alev aldı ve 15'ten fazla araç hasar gördü" bilgisini verdi.

 

75 FÜZE FIRLATILDI

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujniy, Rusya'nın bu sabah 75 roket fırlattığını, 41 tanesinin hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

 

ZELENSKİY'NİN OFİSİ VURULDU

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Kiev'e atılan roketlerden biri güvenlik servislerinin bulunduğu sokağa düştü. Devlet Başkanı Zelenski'nin ofisi de bu bölgede bulunduğunu açıkladı.

Ukrayna basınında yer alan haberlerde, patlamada Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin ofisinin vurulduğu öne sürüldü.

Kiev Belediye Başkanı Klitschko da, başkentte çok sayıda patlama meydana geldiğini doğruladı.

Ukrayna basınında yer alan haberlerde, Kiev çevresinde en az dört patlama sesinin duyulduğu belirtildi. Şehir merkezinde bir noktadan dumanların yükseldiği bildirildi.

Ukrayna acil durum servisi yetkilileri, Kiev'deki patlamalarda ölü ve yaralılar olduğunu bildirdi.

LVİV VE DNİPRO ŞEHİRLERİNDE DE SALDIRI

Öte yandan Ukrayna basınında, sabah saatlerinde Kiev, Lviv, Dnipro şehirlerine saldırılar düzenlendiği haberleri yer aldı.

PATLAMALARA ODESSA'DAN DUYULDU

Odessa Askeri Yönetim Başkanı Vitaly Kim, "Odessa'da patlamalar duyuldu, ön bilgilere göre hava savunma sistemi çalışıyor" ifadelerini kullandı.

KERÇ KÖPRÜSÜ SALDIRISINA MİSİLLEME

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, 'Rusya, köprüdeki patlamanın ardından Kırım'a ikmal hatlarını yeniden bağlamak için çaba gösteriyor' başlığıyla yayımladığı haberde, köprünün işgal birlikleri için silah ve asker taşıdığını hatırlatıyor.

Ukrayna, geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Kırım ilhakının sembolü olarak görülen Kerç Köprüsü'ne bombalı saldırı düzenlemişti.

 

 

Rusya'dan misilleme: Ukrayna'ya füze yağmuru! Rusya 75 füze fırlattı, 41'i etkisiz hale getirildi! ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Reuters patlama kiev
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.