Rusya'dan kaçan eski asker yaşadıklarını böyle anlattı: Silahlarımız Afganistan işgalinden kalma

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde görev yaparken çıkan bir çatışmada yaralanan paraşütçü asker Pavel Filatyev ülkesine döndükten sonra savaşa karşı paylaşımlar yapmıştı. Sosyal medyada Rus askerlerinin yaşadıklarını anlatan ve Moskova yönetimine tepki gösteren eski asker ülkesinden kaçmak zorunda kaldı. Savaşta yaşadıklarını anlatan Filatyev, bölgede görev yapan askerlerin içler acısı durumunu anlattı.

Ukraynayı işgali 6 aydır devam eden Rusya'da bir ilk gerçekleşti. İlk kez bir Rus askeri işgale tepki göstererek ülkeden kaçtı. Rus ordusunda paraşütçü olarak görev yapan Pavel Filatyev yaklaşık 2 hafta önce sosyal medyadan yaptığı paylaşımda 141 sayfalık bir manifesto yazarak Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini sert bir şekilde eleştirdi.

Yaptığı paylaşım sonrası Rusya'dan kaçan Filatyev CNN'e yaptığı açıklamada Rus askerlerinin aç ve hayal kırıklığına uğramış halde olduklarını belirterek, Kremlin'in barışçıl çabaları yok etmek olduğunu söyledi.

İşgalin başlangıcında Herson'a gönderilen Rus askerlerinin silah ve ekipmanlarının son derece yetersiz olduğunun altını çizen Filatyev, Rus yönetiminin askerlere yeterli bilgi vermediğini anlattı. Yeterli bilgi verilmeyen askerlerin Herson'da sert bir direnişle karşılaştığını vurgulayan eski Rus asker, bölgedeki güçlerin kısa sürede hayal kırıklığına uğradığını ve morallerinin bozulduğunu söyledi.

Rusya'dan kaçan eski asker yaşadıklarını böyle anlattı: Silahlarımız Afganistan işgalinden kalma

"SİLAHLAR AFGANİSTAN İŞGALİNDEN KALMA"

56. Hava Saldırı Alayı'nda görev yapan Filatyev, Mykolaiv kentinin işgalinde yer aldı. Ukrayna güçleriyle yaşanan bir çatışmada yaralanan Filatyev ön saflardan tahliye edildi. Filatyev, görev yaptığı süre boyunca temel teçhizatların yanı sıra insansız hava aracı gibi araçlardan yoksun olduklarını söyledi.

İşgal süresince kaldıkları kışlaların 100 yıllık olduğunu söyleyen 33 yaşındaki eski Rus asker, silahlarının ise Afganistan işgalinden kalma olduğunu dile getirdi.

Rusya'dan kaçan eski asker yaşadıklarını böyle anlattı: Silahlarımız Afganistan işgalinden kalma - Resim : 2

"BİR SONRAKİ ADIM NE, NÜKLEER SAVAŞ MI?"

Ukrayna'yı işgalde yaşadıklarını anlatan Filatyev sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herson'u kuşattıktan birkaç gün sonra çoğumuzun üzerlerinde yiyecek, su veya uyku tulumu yoktu. Geceleri çok soğuk olduğu için uyuyamadık bile. Biraz çöp, biraz paçavra bulurduk, sadece ısınmak için kendimizi sarardık.

Artık oradan çıktığıma ve silahım olmadığına göre, bunun hükümetimizin yapabileceği en kötü, en aptalca şey olduğunu düşünüyorum. Hükümetin bizi nereye götürdüğünü bilmiyorum. Bir sonraki adım ne? Nükleer savaş mı?"

SuperHaber Özel / Serkan Talan

Rusya'dan kaçan eski asker yaşadıklarını böyle anlattı: Silahlarımız Afganistan işgalinden kalma ile ilgili etiketler Rusya asker Ukrayna Sosyal Medya Pavel Filatyev
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.