Rusya'dan gelen 2 farklı fotoğraf görenleri isyan ettirdi! Bir yanda dram, bir yanda eğlence

Rusya'nın St Petersburg kentinde koronavirüs vakalarındaki büyük artışa rağmen sosyal mesafe ve maske kuralları hiçe sayılıyor. Kentteki hastanelerde boş yatak bulmak adeta şansa kalmışken bir yandan da eğlenceler tüm hızıyla sürüyor.

Hindistan'da çıkan Delta varyantı sonrası vaka sayısının tavan yaptığı Rusya'nın St. Petersburg kentinden gelen 2 farklı fotoğraf görenleri isyan ettirdi. Bir yanda kentteki hastanelerde boş yatak kalmazken, diğer yanda ise üniversite mezunu gençler sosyal mesafe kurallarına aldırış etmeden kentin göbeğinde festivalde eğlendi.

HASTANELERDE BOŞ YATAK BULMAK ÇOK ZOR

Rusya'nın başkent Moskova'dan sonra en büyük kentlerinden biri olan St. Petersburg'da Delta varyantı sonrası hastaneler dolup taşıyor. Yerel basında çıkan bir haberde St. Petersburg'daki sağlık yetkilileri, vaka sayılarının tırmanmaya başlamasından bu yana hastanelere günde 800 yeni hasta gelmeye başladığını belirtti. Şehrin sağlık komitesi cuma günü St. Petersburg'da Covid-19'a ayrılan ve toplam 9 bin yatağı olan hastanelerin yüzde 90 dolduğunu ifade etti.

Rusya'dan gelen 2 farklı fotoğraf görenleri isyan ettirdi! Bir yanda dram, bir yanda eğlence

ÜNİVERSİTE MEZUNLARI DOYASIYA EĞLENDİ

St. Petersburk kentinden gelen başka bir görüntü ise görenleri isyan ettirdi. Kentte üniversite mezunları için düzenlenen ve "Scarlet Sails" olarak bilinen festivale binlerce kişi katıldı. Kentin en önemli merkezlerin biri olan Saray Meydanı'nda düzenlenen festivalde sosyal mesafe kurallarını hiçe sayan gençler doyasıya eğlendi.

FİNLANDİYALI TARAFTARLARDA KORONAVİRÜS ÇIKTI

Rusya'nın St. Petersburg kentinde bir yandan salgınla mücadele sürerken, diğer yandan da Avrupa Şampiyonası heyecanı yaşandı. Seyircili oynanan maçlar için farklı ülkelerden kente gelenler maske ve sosyal mesafe kuralları olmadan eğlendi ve maçları takip etti. St. Petersburg'da maçları takip eden taraftarlarda da koronavirüs tespit edildi. Belçika'ya karşı oynanan maç için kente gelen 100 Finlandiyalı taraftarda koronavirüs çıktı.

Rusya'dan gelen 2 farklı fotoğraf görenleri isyan ettirdi! Bir yanda dram, bir yanda eğlence - Resim : 2

Rusya, vaka sayıları büyük bir hızla tırmanırken yavaşlayan aşılama kampanyasını hızlandırmayı ve bazı yasakları tekrar yürürlüğe sokmayı planlıyor.

 

Rusya'dan gelen 2 farklı fotoğraf görenleri isyan ettirdi! Bir yanda dram, bir yanda eğlence ile ilgili etiketler Rusya st. petersburg delta varyantı vaka festival
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.