Rusya'dan batı ülkelerinin yaptırım kararlarına ilk tepki: Yaptırımlara alıştık

Rusya'nın Ukrayna'daki ayrılıkçı bölgeleri tanıma kararı sonrası batı ülkelerinden üst üste gelen yaptırım açıklamlarına ilk tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, batı ülkelerinden bu yönde bir karar beklediklerinin altını çizerek, "Yaptırımlara alıştık" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Kimse, 2014’ten sonra Kiev’in Ukrayna’da yaşayan insanların tamamını temsil ettiğini söyleyemez" açıklamasında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rossiya-24 televizyonundaki açıklamalarında, Rusya’nın Lugansk ve Donetsk halk cumhuriyetlerini tanımasına Batı ülkelerinin verdikleri tepkilerin, beklendik olduğunu söyledi.

Bunun yanında Lavrov, ‘kimsenin, Kiev’in 2014’ten sonra Ukrayna’da yaşayan halkın tamamını temsil ettiğini iddia edemeyeceğini’ belirtti.

Kiev, 2014’te Ukrayna’nın doğusundaki Lugansk ve Donetsk’te yaşayan halka karşı ‘terörle mücadele operasyonu’ adını verdiği bir askeri harekat başlatmıştı.

Rusya'dan batı ülkelerinin yaptırım kararlarına ilk tepki: Yaptırımlara alıştık ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Yaptırım Sergei Lavrov
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.