Rusya'dan açıklama: Türkiye ile çatışma riski...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yaptığı son dakika açıklamasında İdlib'de Türkiye ile direkt çatışma riskinin en aza indirgenmesinin umulduğu belirtildi Peskov, ayrıca "İki ülkenin orduları sürekli iletişim halinde" dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ve Türkiye'nin İdlib'de doğrudan birbirleriyle çatışma riskini orduların yakın teması ve diyaloğu sayesinde en aza indirgeyebileceklerini umduklarını söyledi.

Gazeteciler, basın toplantısında Peskov'a Rus ve Türk askerlerinin İdlib'de birbirlerine çok yakın mesafede bulunması nedeniyle Rusya ile Türkiye arasında doğrudan çatışma riskinin ne kadar yüksek olduğunu sordu.

Peskov, "İki ülkenin orduları arasında gerçekleştirilen yakın temas ve diyalog sayesinde bu riski önemli şekilde indirgeyebileceğimizi umuyoruz" yanıtını verdi.

'BM SURİYE ARAŞTIRMA KOMİSYONU'NUN SUÇLAMALARINI KESİNLİKLE REDDEDİYORUZ'

Peskov, BM Suriye Araştırma Komisyonu'nun Rusya'nın İdlib'de savaş suçu işlediğine dair suçlamalarını kesin bir dille reddetti.

Peskov, "Bu suçlamaları kesinlikle reddediyoruz. Bu suçlamalar, İdlib'deki teröristler Suriye ordusuna karşı saldırıya başladıktan 1-2 gün sonra yöneltildi. Hiçbir komisyonun sahada olan bitenler hakkında güvenilir bilgi elde edemeyeceği aşikar" dedi.

Komisyonun raporunda terör örgütlerinin eylemleri hakkında hiçbir hususa yer verilmediğini ve bunun bu komisyonun çıkarımlarını 'en azından tek taraflı' yaptığını kaydeden Peskov, suçlamaları kesinlikle kabul etmediklerini vurguladı.

Rusya'dan açıklama: Türkiye ile çatışma riski... ile ilgili etiketler Rusya Türkiye Suriye İdlib Kremlin Peskov
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.