Bu da Rus'un boynuzlusu!

ABD'de geçtiğimiz günlerde yaşanan kongre baskınının sembolleri arasında yer alan 'Boynuzlu Adam' bu kez Rusya'da ortaya çıktı. Moskova'da muhalif lider Alexey Navalny'nin tutuklanması üzerine sokağa dökülen öfkeli kalabalığa karışan 'Boynuzlu Adam', ABD'deki örneği ile aynı sonu yaşadı ve gözaltına alındı.

Geçtiğimiz çarşamba günü başkanlık koltuğunu Joe Biden'a devreden Donald Trump, bu gelişme öncesi başkent Washington'da düzenlediği mitingle ülkesinde infiale yol açmıştı.

3 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde rakibi Biden'ın hile yaparak kendisini geçtiğini iddia eden Trump, birçok kez seçim sonuçlarını kabul etmediğini ifade etti.

Bu bağlamda ABD Kongresi önünde düzenlediği son mitingle destekçilerine seslenen Trump, Cumhuriyetçilerden protesto amacıyla kongre binasına yürümelerini istedi. 

Öfkeli kalabalık bu sözler üzerine yürüyüşü bir baskına dönüştürdü ve kongre binasını talan etti. Çıkan olaylarda 5 kişi öldü, onlarcası da yaralandı.

Söz konusu eylemler dünya kamuoyunda bomba etkisi yaratırken, protestolarda öne çıkan ilginç bir figür herkesin konuştuğu bir isim haline geldi. 

Kongre baskınında üstsüz şekilde, boynuzlu ve kürklü şapka ile kameralara yansıyan ve kamuoyunda 'baskının sembolleri' arasında gösterilen Jake Angeli isimli kişi, Trump ile birlikte en çok konuşulan kişi oldu. 

Angeli, olayların yatıştırılmasının ardından FBI (Amerika İç İstihbaratı) tarafından gözaltına alındı. 

Dünya bu görüntülerin etkisinden çıkamamışken benzer görüntüler bu kez Rusya'dan geldi.

'BOYNUZLU ADAM' BU KEZ MOSKOVA SOKAKLARINDA

Rusya'da muhalif lider Alexey Navalny'nin gözaltına alınması ülkeyi karıştırdı. 

Navalny'nin sosyal medya hesabı üzerinden destekçilerine yaptığı 'Korkmayın sokağa çıkın' çağrısı, büyük bir yankı buldu. Rusya'da bugün başlayan gösterilerde onlarca kişi gözaltına alındı.  

Bu gösterilere tıpkı ABD'de olduğu gibi boynuzlu ve kürklü bir protestocu damga vurdu.

Olaylara ilişkin sosyal medya üzerinden açılan hashtag'lere binlerce kez fotoğrafı atılan genç, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. 

Bu da Rus'un boynuzlusu! - Resim : 2

 

Bu da Rus'un boynuzlusu! ile ilgili etiketler Rusya Moskova ABD seçim Boynuzlu Adam boynuz Alexey Navalny

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.