Rusya'da Zafer Günü provası: 'Kıyamet uçağı' da yer aldı

Rusya'da 9 Mayıs'ta kutlanacak Zafer Günü için Moskova'daki Kızıl Meydan'da prova yapıldı. Rus ordusunun birçok biriminin yer aldığı provada Rusya'nın askeri gücünün gösterisi yapıldı. Provada 'Kıyamet Uçağı veya Uçan Kremlin' olarak adlandırılan Ilyushin II-80 de yer aldı.

Rusya’da 9 Mayıs Zafer Günü askeri geçit töreni provası, başkent Moskova’nın Kızıl Meydanı’nda bugün yapıldı. Rus Ordusu’nun birçok biriminin katıldığı tören provası, Rusya’nın askeri gücünün bir gösterisi oldu.

Rusya'da Zafer Günü provası: 'Kıyamet uçağı' da yer aldı

Rusya’nın 9 Mayıs 1945 yılında Nazi Almanyası’na karşı kazandığı zaferi kutlayan Rus ordusu, bu yılki kutlamalar için Kızıl Meydan’da kıyafetli prova gerçekleştirdi. Rusya Savunma Bakanlığı, tören provasına 11 bin askerin, 131 adet modern askeri donanımın yanı sıra T-34-85 tanklarının katıldığını belirtti. Provaya Rus Hava Kuvvetleri, 77 uçak ve helikopterle katıldı.

Batı basınında Rusya için tarihi bir öneme sahip 9 Mayıs’ta ya işgale son vereceği ya da tam bir savaş ilan edeceği iddiaları üzerine Zafer Günü, bu yıl ayrı bir önem kazandı.

Rusya'da Zafer Günü provası: 'Kıyamet uçağı' da yer aldı - Resim : 2

Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasında "1941-1945 Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi'nin 77. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen askeri geçit töreninin kostümlü provası bugün Moskova'nın Kızıl Meydanı'nda yapıldı" ifadelerini kullandı.

Rusya'da Zafer Günü provası: 'Kıyamet uçağı' da yer aldı - Resim : 3

KIYAMET UÇAĞI DA YER ALDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 'Kıyamet Uçağı veya Uçan Kremlin' olarak adlandırılan Ilyushin II-80 de tören provasında yerini aldı. Ilyushin Il-80, bir nükleer savaş patlak verdiğinde Putin'in savaşı yönetmeye devam etmesine izin verecek acil durum stratejik ekipmanına sahip Rus yapımı bir uçak olarak biliniyor.

Rusya'da Zafer Günü provası: 'Kıyamet uçağı' da yer aldı - Resim : 4

Rusya'da Zafer Günü provası: 'Kıyamet uçağı' da yer aldı ile ilgili etiketler Rusya Moskova zafer günü prova kutlama kıyamet uçağı kızıl meydan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.