Rusya'da Taliban, Türkiye'de Taliban terör örgütü!

Türkiye'yi ziyaret eden Taliban heyeti Rusya'ya dert oldu... Rus destekli medya Taliban'ın Türkiye ziyareti ile ilgili haberlerinden Taliban'a "terör örgütü" notu düşerken, aynı Taliban'ın Rusya ziyareti konusunda ise böyle bir ifadeye gerek duyulmadı!

Afganistan'daki Taliban hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki başkanlığındaki heyet dün Türkiye'ye gelerek, çeşitli temaslarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Taliban hükümeti yetkilileri ile Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya geldi.

RUS DESTEKLİ MEDYANIN İKİ YÜZLÜLÜĞÜ

Bu ziyaretin Rusya destekli medyada yer alış şekli ise oldukça ilginçti.

Sputnik haber sitesinin, Taliban heyetinin Türkiye ziyareti ile ilgili haberine, Taliban hakkında "Rusya ve başka ülkelerde yasaklı olan terör örgütü." notu düşmesi dikkat çekti.

Daha ilginç olan ise, aynı Sputnik'in, Rus Dışişleri'nden yapılan "Taliban heyeti istişarelere katılmak için önümüzdeki hafta Rusya'yı ziyaret edecek" şeklindeki açıklamasını Taliban'a "terör örgütü" notu eklemeden servis etmesiydi.

 

Rusya'da Taliban, Türkiye'de Taliban terör örgütü! ile ilgili etiketler Rusya Taliban Afganistan Sputnik
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.