Rusya'da öğrenci, Putin'in hatalı konuşmasını kesip tarih dersi verdi!

Rusya’nın doğusundaki Vladivostok kentinde öğrencilerle bir araya gelen Devlet Başkanı Putin’in Rusya’nın İsveç’e karşı koyduğu Büyük Kuzey Savaşı’nı anlatırken dili sürçtü. Öğrencilerden biri izin isteyerek Rus lideri düzeltti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Vladivostok kentine düzenlediği çalışma ziyareti kapsamında ‘Okean’ adlı Rusya Çocuk Merkezi’nin öğrencileri ile açık ders yaptı.

Rusya Çarlığı önderliğindeki koalisyonun İsveç İmparatorluğu'nun Kuzey, Orta ve Doğu Avrupa'daki üstünlüğüne başarıyla karşı koyduğu ve tarihe Büyük Kuzey Savaşı olarak geçen savaşı anlatırken dili sürçen Putin, ‘Yedi Yıl Savaşı’ ifadesini kullandı.

ÖĞRENCİ: AKLINIZA YANLIŞ BİR ŞEY GETİRMEYİN AMA...

Bunun üzerine derse katılan öğrencilerden biri, yanlışlığı fark etti. Cesaretini toplayan genç adam, izin isteyerek Putin'in sözünü kesti ve Putin’i kibarca düzeltti.

Rusya'da öğrenci, Putin'in hatalı konuşmasını kesip tarih dersi verdi!

Vorkuta kentinden olduğu öğrenilen öğrenci, “Aklınıza yanlış bir şey getirmeyin, bu savaşın adı Yedi Yıl Savaşı değil, (Büyük) Kuzey Savaşı idi” ifadelerini kullandı.

Putin ise yanıt olarak gülümsedi, onaylarcasına başını salladı ve teşekkür etti.

PUTİN: TARİH BEŞERİ BİLİMLERİN TEMELİDİR

Rusya’da okulların açıldığı 1 Eylül’de kutlanan Bilgi Günü dolayısıyla çocukları tebrik eden Putin, pandemiye rağmen okullarda yüz yüze eğitim yapılacağını vurguladı.

Öğrencilere kendi eğitiminden de bahseden Putin, tarihin sadece ilginç ve önemli bir ders olmayıp, aynı zamanda tüm beşeri bilimlerin temeli de olduğunun altını çizdi.

Rusya'da öğrenci, Putin'in hatalı konuşmasını kesip tarih dersi verdi! ile ilgili etiketler Putin Savaş Öğrenci lise sözünü kesti hata
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.