Rusya'da kriz... Bankalar önünde kilometrelerce kuyruk oluştu

Rusya ekonomisi Ukrayna'ya yapılan saldırılar sonrası oldukça zor günler geçiriyor. 5 gündür devam eden saldırılar ve üst üste yaptırımlar sonrası Rus ekonomisinin durumunun takibi için gözler hafta başına çevrilmişti. Rublenin dolar karşısında büyük değer kaybetmesi ve başta ABD ve AB'nin yaptırımları sonrası bankalarda uzun kuyruklar oluştu. Öte yandan bankaların dolar vermediği öğrenildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 5 gündür devam ederken piyasalardaki sert dalgalanmalar ve birçok ülkenin yaptırım kararları Rus ekonomisini ciddi şekilde etkiliyor. İşgalin başlaması ile birlikte ruble dolar karşısında ciddi şekilde değer kaybederken borsa sert düştü. Son verilere göre 1 dolar 106 rublenin üzerine çıktı. Bu rakam 5 gün önce 70 ruble seviyesindeydi.

BÜYÜK FAİZ ARTIŞI

Rusya Merkez Bankası ekonomideki krizin önüne geçmek için sert bir karar aldı Merkez Bankası faizi bin 50 baz puan yükselterek yüzde 20'ye çıkardı. Ayrıca yabancılara hisse satışı da yasaklandı.

BANKALARDA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Ukrayna'ya saldırılar sonrası ekonomisi büyük bir krize giren Rusya'dan çarpıcı görüntüler geldi. St. Petersburg kentinden gelen görüntülerde bankalar önünde uzun kuyruklar dikkatlerden kaçmadı. Bankaların önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar ATM'lerden para çekmeye çalışıyor. Öte yandan bankaların dolar vermediği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Rusya'da kriz... Bankalar önünde kilometrelerce kuyruk oluştu

Rusya'da kriz... Bankalar önünde kilometrelerce kuyruk oluştu ile ilgili etiketler Rusya Banka ATM Dolar kuyruk ruble
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.