Rusya'da koronavirüse QR-Kod önlemi!

Rusya Moskova'da evden çıkanlar için karekod almayı mecbur hale getirdi. Böylece evinden çıkan kişinin gittiği yerler karekod ile anbean takip edilebilecek. Daha önce de Çin'in Şanghay kentinde uyguladığı belirtilen karekod akıllara, koronavirüs stratejistlerin dijital dünya devleti ya da yeni dünya düzeni gibi sıfatlarla tanımladığı geleceğin kapısını mı araladı? sorusunu getirdi.

Dünya genelinde 40 binden fazla kişinin ölümüne neden olan, 800 bini aşkın kişinin yakalandığı koronavirüs salgını nedeniyle Rusya'da QR-code uygulaması devreye giriyor.

Yeni gelişmeye göre Moskova'da evden ayrılabilmek için önce QR-code alacaksınız.

Bu sayede dışarıda sizi kameralar kolayca takip edip, kimliğinizi tanımlayabilecek. QR-Code almadan evden çıkıp, markete ya da eczaneye gidenler ceza alacak. 

Rusya'da koronavirüse QR-Kod önlemi!

Aslında bu ilk kez Moskova'da da uygulanan bir yöntem de değil. 

Senarist Semih Kaplanoğlu Şangay'a gittiğinde benzer uygulamayı orada gördüğünü belirtiyor. Şehre giren herkesin kodlandığını belirten Kaplanoğlu Çin'in virüsü kontrol altına almasında bu sistemin payı olabileceğini vurguluyor. Ancak bunun insanlık dışı olduğunun da altını çiziyor. 

Rusya'da koronavirüse QR-Kod önlemi! - Resim : 2

İdris Kardaş ise bunu "Yeni Dünya Düzeni" olarak niteliyor. Kovid-19'un bunu yaygınlaştırmak isteyenler için eşsiz bir fırsat sunduğunu belirten Kardaş, "Bakalım bundan sonra hangi devlet ya da şirket açıklayacak bu uygulamaya geçtiklerini?" die soruyor. 

Kaplanoğlu ise Kardaş'a "Aslında elimizdeki telefonlar, sosyal medya, banka, sigorta, kredi kartı vs. Hesaplarımızla iplerimizi ellerine çoktan verdik. Karekodlarımız tümünü biraraya toplayacak geçmiş olsun" sözleri ile cevap verirken aslında 'Yeni Dünya Düzeni'ne çoktan geçildiğini ima ediyor. 

SuperHaber'den Hülya Okur'a konuşan Dr. Ramazan Kurtoğlu da koronavirüsün yeni dünya düzeni öncesinde yaşanan savaşın katalizörü olduğunu. Küresel elitlerle-Pentagon arasında geçeceğini savunduğu savaşın kazananının ise yeni düzeni yöneteceğini ifade etmiş ve  "Koronavirüse çare bulunamayınca hoş geldin Nanoçip” demişti. 

Stratejist Abdullah Çiftçi de Kovid-19 ile beraber dijital para, dijital sistem ve dijital çiplerin devreye sokulacağını ifade ederken, bu sayede hacklenen insan modeli yaratılırken, hiçbir şeyin de gizli ya da özel kalmayacağını vurgulamıştı. 

Rusya'da koronavirüse QR-Kod önlemi! - Resim : 3

Rusya'da koronavirüse QR-Kod önlemi! ile ilgili etiketler QR Koronavirüs Rusya Moskova Semih Kaplanoğlu QR kod Abdullah Çiftçi ramazan kurtoğlu idris kardaş
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.