Rusya'da kısmi kapanma başlıyor: Hükümet, 'Tatile gidin' tavsiyesi verdi

Rusya'da artan koronavirüs vakaları sonrası 11 gün sürecek kısmi kapanma bugün başlıyor. Ülkede okullar, spor ve eğlence merkezleri ve restoranlar 7 Kasım’a kadar kapalı olacak. Öte yandan hükümet, vatandaşlara yurt içinde veya yurt dışında tatile gitmelerini tavsiye etti. Rus basınında yer alan bilgilere göre, Rusya’da nüfusun sadece yüzde 32’si aşılarını tamamlamış durumda.

Son günlerde rekor sayıda kaydedilen koronavirüs vaka ve vefat sayısından sonra, Rusya hükümeti salgını hızını azaltabilmek için kısmi kapanmaya karar verdi. Bugün başlayacak olan 11 günlük kısmi kapanma 7 Kasım’a kadar devam edecek. Kısmi kapanmada yiyecek satan marketler, eczaneler ve temel ihtiyaçları sağlayan mekanlar hizmet vermeye devam ederken; okullar, spor ve eğlence merkezleri ve restoranlar 7 Kasım’a kadar kapalı olacak.

Öte yandan bu sabah Rusya sokaklarında sakinlik yaşanırken, metro istasyonunun oldukça kalabalık olduğu ve pek çok kişinin de maske takmadığı öğrenildi.

"EVDE KALMAYIN, TATİL YAPIN"

Rusya hükümeti, 11 günlük kısmi kapanmada vatandaşlara evde kalmalarını değil, yurt içi ve yurt dışı kapsayan çeşitli seyahat planları yapmalarını öneriyor. Rusya’nın Karadeniz kıyısında yer alan gözde tatil şehri Soçi ise turist akınına karşı uyarılarda bulunuyor. Rus turistlerin en sık tercih ettiği Mısır ve Türkiye destinasyonlarındaki uçuşlara ise yoğun ilgi gösteriliyor.

Rusya’da koronavirüs salgınında son 24 saatte 40 bin 96 yeni vaka tespit edilirken, bin 159 kişi hayatını kaybetmiş, böylece ülkede salgının başlangıcından bu yana günlük en yüksek vaka ve ölüm sayısı kaydedilmiş oldu.

Rus basınında yer alan bilgilere göre, Rusya’da nüfusun sadece yüzde 32’si aşılarını tamamlamış durumda.

Rusya'da kısmi kapanma başlıyor: Hükümet, 'Tatile gidin' tavsiyesi verdi ile ilgili etiketler tatil rısya kapanma hükümet
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.