Rusya'da gündem: SİHA'lar!

Türkiye'nin sahip olduğu Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) teknolojisi, dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Rus medyası, Türk SİHA'larının askeri operasyonlardaki başarılarını gündeme taşıyarak, vatandaşlarına Rusya'nın SİHA savaşlarına hazır olup olmadığını sordu. Gazete bu sorunun cevabına 'hayır' yanıtını verdi. İşte detaylar...

Rusya'da yayın hayatını sürdüren Komsomolskaya Pravda gazetesi, 'Rusya, SİHA savaşına hazır mı?' başlığıyla, SİHA konusunu gündeme taşıdı.

Kremlin yanlısı gazete Rusya'nın SİHA-İHA savaşına hazır olmadığını öne sürdü.

RUSYA'DA GÜNDEM TÜRK SİHA'LARI

BBC Moskova muhabiri Steve Rosenberg'in paylaştığı gazete gündemi, Rusya'nın ürettiği askeri unsurların önce Suriye sonra Libya ve son olarak Dağlık Karabağ'da Türkiye SİHA'ları tarafından imha edilmesi konusundaki endişelerinin bir göstergesi olarak yorumlandı.

RUSYA'NIN YETERLİ ARACI YOK

Gazetede Rusya'nın çok sayıda küçük ve orta boyutlarda insansız hava aracına sahip olduğu ancak bunların keşif amacıyla kullanıldığı yazıldı.

Gazete Rusya'nın henüz yeteri kadar büyük boyutta insanız hava aracına sahip olmadığını yazdı.

 

Rusya'da gündem: SİHA'lar! ile ilgili etiketler SİHA Rusya Türkiye Gazete
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.