Rusya'da flaş mahkeme kararı: Facebook ve Instagram yasaklandı

Rusya'da mahkemeden çıkan son karar ile Facebook ve Instagram yasaklandı. Mahkeme, sosyal medya devi iki platformun 'Ruslara yönelik şiddet çağrılarına izin veren aşırılık yanlısı tutumu' nedeniyle yasaklanması kararını verdi. Söz konusu kararın derhal uygulamaya konacağının altı çizildi.

Ruslara yönelik şiddet çağrılarına izin verdiği iddiasıyla Facebook ve Instagram Rusya'da yasakladı. Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre; Rusya'nın başkenti Moskova'daki Tverskiy Mahkemesi, bugün yapılan duruşma sonucunda, 'Ruslara yönelik şiddet çağrılarına izin veren aşırılık yanlısı tutumu' nedeniyle ABD'li Meta Platforms Inc. şirketine ait Facebook ve Instagram ağlarını Rusya'da yasakladı.

Moskova'daki Tverskiy Mahkemesi, ABD'li Meta Platforms Inc. şirketine bağlı sosyal medya platformları Facebook ve Instagram'ı yasaklama kararı aldı.

Hakim Olga Solopova, Facebook ve Instagram'ın Rusya'daki faaliyetlerine getirilen yasağın derhal yürürlüğe gireceğinin altını çizdi.

EN POPÜLER UYGULAMA TELEGRAM OLDU

Rusya’nın en büyük mobil operatörlerinden Megafon, Telegram’ın WhatsApp’ı geçerek ilk defa ülkenin en çok kullanılan mesajlaşması uygulaması olduğunu açıkladı.

Megafon’dan yapılan yazılı açıklamada, Rusya’da Telegram kullanımının 24 Şubat’tan bu yana hızla arttığına işaret edildi.

Telegram’ın toplam mesajlaşma trafiğindeki payının, mart ayının ilk iki haftasında yüzde 43’ten yüzde 63’e yükseldiği bilgisine yer verilen açıklamada, uygulamanın böylelikle Rusya’da en çok kullanılan mesajlaşması uygulaması haline geldiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu dönemde, WhatsApp’ın payının ise yüzde 48’den yüzde 32’ye gerilediği kaydedildi.

Rusya'da flaş mahkeme kararı: Facebook ve Instagram yasaklandı ile ilgili etiketler Rusya mahkeme Facebook Instagram
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.