Rusya'da dudak uçuklatan korona tedavisi bedeli! Ölüme terk ediyorlar

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınından en çok etkilenen üçüncü ülke olan Rusya'da, virüse yakalananlar ölüme terk ediliyor. 250 bine yakın insanın kesin olarak virüse yakalandığı belirlenen ülkede, ölümcül virüs için istenen tedavi ücreti 40 bin lirayı buluyor. Ülkede enfekte olmuş kişilere test dahi yapılmazken, kendi kendilerine iyileşmeleri bekleniyor.

Koronavirüs salgını karşısında alınan yetersiz önlemler Rusya'daki yayılma hızını her geçen gün arttırıyor.

VAKA SAYISI 250 BİNE DAYANDI

En çok vaka sayısının görüldüğü üçüncü ülke konumuna gelen ülkede günlük yeni vaka sayısı 10 binin altına düşmüyor. 232 binden fazla kişinin koronavirüse yakalandığı Rusya’da, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e en yakın isimlerden Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov’un da testi pozitif çıktı. Ölüm sayısı ise 2 bin 200’e geçmiş durumda.

''TEDAVİ MASRAFI 40 BİN LİRAYI BULUYOR''

Rusya’ya ocak ayında giden Mustafa Dilber, Yeni Şafak'a ülkenin yaşadığı süreci anlattı. Sağlık sektörünün çok kötü olduğunu ülkenin koronavirüse yakalanan vakalara dahi müdahale etmediğini belirten Dilber, "Rusya bu konuda yetersiz kaldı. Özel hastanelerde koronavirüs tedavi masrafı ise 40 bin lirayı buluyor" dedi.

YETERSİZ ÖNLEM ALDILAR

Rusya, salgınının önüne geçemiyor. Vaka sayılarındaki artış oranı ve alınan yetersiz önlemler ölüm oranlarını her geçen gün arttırıyor. Süreç karşısında Rusya’nın yetersiz önlem aldığını belirten Mustafa Dilber, "Ocak ayında Rusya’nın başkenti Moskovaya geldim. Eşimle birlikte 4 aydır Rusya’da yaşıyoruz. Rusya’da virüse ilişkin sıkı yaptırımlar uygulanmadı" dedi.

PARASI OLMAYANA TEDAVİ YOK

Kovid-19'a yakalanan kişilerin ölüme terk edildiğini söyleyen Dilber, "Sağlık sektörü çok kötü bir durumda. Türkiye’de olduğu gibi devlet ücretsiz olarak koronavirüs tedavisi uygulamıyor. Tedaviyi bırakın hastalara bile müdahale edilmiyor. Çalıştığım yerde birkaç arkadaşımız koronavirüs belirtisi gösterdi. Yetkilileri arayıp yardım isteğinde bulunduğunda ise kimsenin ilgilenmediği test bile yapılmadığını öğrendik. Kendi kendine iyileşmeyi bekliyor. Hiçbir tedavi uygulanmıyor. Özel hastaneler ise çok yüksek ücretlerde koronavirüs tedavisi uyguluyor. Bu ücret yaklaşık 40 bin lirayı buluyor. Bu nedenle halk koronavirüs salgını karşısında yalnız bırakılmış durumda. Türkiye ise bu süreci çok başarılı bir şekilde yürütüyor. Hiçbir ücret alınmadan tüm hastalara test yapılıp, virüse yakalanan kişiler ücretsiz olarak tedavi altına alınıyor" dedi.

Rusya'da dudak uçuklatan korona tedavisi bedeli! Ölüme terk ediyorlar

MARKET VE METROLARA MASKESİZ GİRİLEBİLİYOR

Maske kullanımının ülke genelinde yetersiz kaldığını vurgulayan Dilber, "Halkın yoğun olarak kullanım alanları içinde olduğu market ve toplu taşıma araçlarında maske kullanım zorunluluğu bulunmuyor. İsteyen maskesini takıyor, istemeyen maske kullanmıyor. Kovid-19 salgını olan kişilerle aynı ortamda bulunma riskiniz bu nedenle çok yüksek. Market ve toplu taşıma araçlarında yeni önlemlerin alınacağı ve bundan sonraki süreçten maske kullanımının zorunlu olacağı belirtiliyor" şeklinde konuştu.

Rusya'da dudak uçuklatan korona tedavisi bedeli! Ölüme terk ediyorlar ile ilgili etiketler Rusya Rus Koronavirüs Korona Hastane tedavi ölüm vaka ücret
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.