Rusya'da büyük şok! 5 gazeteci koronadan öldü

Rusya Gazeteciler Birliği Başkanı Vladimir Solovyev, ülkedeki koronavirüs salgını süresince 400’den fazla gazetecinin hastalandığını, 5 gazetecinin ise yaşamını yitirdiğini açıkladı

İnterfaks haber ajansına göre, Rusya Gazeteciler Birliği Başkanı Vladimir Solovyev yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen Rus gazeteciler hakkında bilgi verdi. Salgının başladığı günden bu yana ülkede 400’den fazla gazetecinin virüse yakalanarak hastalandığını belirten Solovyev, bu gazetecilerin çoğunluğunun hafif biçimde hastalığı geçirdiğini ifade etti. Solovyev, 5 gazetecinin de virüs yüzünden hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı.

Ölen gazeteci sayısının 6’ya çıkma ihtimali bulunduğunu kaydeden Solovyev, yakın bir zamanda Kaliningrad’da bir gazetecinin daha Kovid-19 şüphesiyle hayatını kaybettiğini ancak ölüm nedeninin henüz netleşmediğini vurguladı. Solovyev, "Uluslararası Gazeteciler Federasyonunun verilerine göre, tüm dünyada 30 ülkeden 60’tan fazla gazeteci Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti." ifadesini kullandı.

Rusya'da büyük şok! 5 gazeteci koronadan öldü ile ilgili etiketler Rusya gazeteci Koronavirüs ölüm vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.