Rusya'da bulunmuştu yeryüzünde eşi benzeri yok!

Rusya'da bulunan ve nadir bir şekilde pembe/mor görünüme sahip olan bir elmas 26,6 milyon dolara satıldı. İsviçre'de alıcı bulan 14,8 karatlık "Gülün Ruhu" adlı taş, satılan en büyük pembe elmas oldu. Pembe elmasların yüzde 99'u 10 karatın altında büyüklüklerde oluyor.

Açık artırmaya çıkan en büyük pembe elmas olduğu iddia edilen ‘Gülün Ruhu’ yeni sahibini buldu. Elmasa verilen fiyat beklentilerin altında kalsa da 208 milyon TL'ye kadar yükseldi.

Dünyaca ünlü müzayede evi Sotheby's, eşi benzerine az rastlanır bir mücevheri daha yeni sahibiyle buluşturdu. Rus elmas üreticisi Alrosa'nın işçiliğinden geçen 14.83 karatlık pembe elmas ‘Gülün Ruhu' açık artırmayla satıldı.

2017'de Rusya'da çıkarılan en büyük pembe elmaslardan biri olan mücevhere 38 milyon dolar (300 milyon TL) değer biçiliyordu. Ancak açık artırma beklentinin altında gerçekleşirken, son rakam 26.6 milyon dolara (208 milyon TL) kadar yükseldi. Böylelikle açık artırmaya çıkan en büyük pembe elmas olduğu iddia edilen ‘Gülün Ruhu’ adı açıklanmayan yeni sahibini buldu.

Rusya'da bulunmuştu yeryüzünde eşi benzeri yok!

Yalnızca yüzde 1'i 10 karattan büyük olabilen pembe elmas, hem estetik hem de nadir bulunması açısından tercih sebebi olarak gösteriliyor. Yapılan araştırmalara göre pembe, sarı, mavi ve yeşil taşlara olan talep, son 10 yılda yüzde 12 artış gösterdi.

 

Rusya'da bulunmuştu yeryüzünde eşi benzeri yok! ile ilgili etiketler Rusya İsviçre elmas açık arttırma
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.