Fosili bulunan tay yeniden hayata dönecek!

Bilim insanları, Rusya'nın Kuzey Sibirya bölgesinde yer alan Batagaika şehrinde buz kalıntılarının içinde Paleolitik Çağ'a ait donmuş vaziyette bir tay keşfedildi. 42 bin yıllık olduğu belirtilen fosilden kan örneği alındı.

Bilim insanları şimdi de aldıkları kan örneğinden canlı hücreler toplayarak bu soyu tükenmiş at türünü klonlama denemelerine başlamayı planlıyor.

OLDUKÇA KORUNMUŞ HALDE BULUNDU

Gizmodo haber sitesinin aktardığına göre, geçtiğimiz yıl Batagaika bölgesindeki bir çukurda donmuş ve oldukça korunmuş halde bulunan tay yavrusunun soyu tükenmiş ‘Lena’ atı cinsi olduğu belirlendi.

Tayın iç organlarının yanı sıra koyu kahverengi saçları, kuyruğu ve yelesi de korunmuş halde bulundu.

Fosili bulunan tay yeniden hayata dönecek!

YAŞAYAN HÜCRELERİ TOPLAMAYA ÇALIŞTILAR

Kuzey Doğu Federal Üniversitesi ile Güney Kore Sooam Biyotek Araştırma Derneği’den araştırmacılar, ortaklaşa yürüttükleri çalışmada fosilleşmiş taydan klonlama olasılığı için yaşayan hücreleri toplamaya çalıştı.

Siberian Times gazetesi ise araştırmacıların fosil tayın kalp damarlarından kan örneği almayı başardıklarını aktardı. Ancak alınan kan örneğinden canlı hücrelerin büyüyüp büyümeyeceği henüz kesin değil.

Yakutistan’daki Mamut Müzesi Müdürü Semyon Grigoryev, Rus haber ajansı TASS’a yaptığı açıklamada, Tay öldüğünde yaklaşık olarak üç aylık olduğunu tahmin ettiklerini ve tayın bedeninin buz zemin sayesinde tamamen korunmuş olarak bulunduğunu belirterek, at yavrusunun buz çağından bugüne kadar en iyi şekilde korunmuş canlı örneği olduğunu söyledi.

Fosili bulunan tay yeniden hayata dönecek! ile ilgili etiketler Rusya Kan tay yakutistan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.