Rusya'da askeri seferberlik kararı sonrası ortalık karıştı: Askere alım bürosuna silahlı saldırı

Rusya Devlet Başkanı Putin'in ilan ettiği askeri seferberlik kararı sonrası ülkede büyük tepkiler yaşanıyor. Askere gitmek istemeyen çok sayıda Rus vatandaşı ülkeyi terk etmeye çalışırken yaşanan son gelişme ülkedeki durumu ortaya koydu. Irkutsk bölgesindeki bir askere alım bürosuna giren bir kişi elindeki otomatik silahla ateş etti. Meydana gelen saldırı büyük paniğe neden olurken bir kişi ağır yaralandı. Saldırgan olay sonrasında gözaltına alındı.

Rusya’nın Irkutsk bölgesinde bulunan, kısmi seferberlik sonrası askere alım işlerinin yapıldığı Ust-Ilimsk'in askeri kayıt bürosunda silahlı bir saldırı meydana geldi. Genç bir adamın, makineli tüfekle ateş açtığı saldırı büyük paniğe neden oldu.

Silahlı saldırıda askerlik şubesinde görev yapan rütbeli bir subay ağır yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralı subay Alexander Eliseev'in yoğun bakımda olduğu açıklandı. Irkutsk bölge başkanı Igor Kobzev tarafından yapılan açıklamada, saldırganın olayın hemen ardından olay yerinde gözaltına alındığı bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, saldırganın 25 yaşlarındaki yerel sakin Ruslan Zinin olduğu ve altı el ateş açtığı aktarıldı. Saldırganın silahını ateşlemeden hemen önce "Kimse savaşmayacak. Şimdi eve gidiyoruz" diye bağırdığı öğrenildi. Genç adam hakkında silahlı saldırı düzenlemek ve bir kolluk görevlisinin hayatına kastetmekten dava açıldı.

İşte saldırganın son görüntüleri:

Rusya'da askeri seferberlik kararı sonrası ortalık karıştı: Askere alım bürosuna silahlı saldırı ile ilgili etiketler Rusya Saldırı silah seferberlik
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.