Rusya, YPG'li heyeti kabul etti! Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, terör örgütü PKK'nın Suriye kanadı YPG ile Moskova'da bir görüşme gerçekleştirdi. Bu ziyaretin ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK/YPG güdümündeki bir grubun Rus resmi makamları tarafından üst düzeyde kabul edilmesinin kaygıyla karşılandığı ifade edildi.

Son dönemlerde Beşar Esad yönetimiyle PKK'nın Suriye kanadı YPG arasında arabuluculuk görevi yürüten Rusya'dan yeni bir hamle geldi.

ÜST DÜZEY PROTOKOLLE AĞIRLANDILAR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, PKK/YPG'nin elebaşlarından İlham Amed başkanlığındaki bir heyeti cuma günü Moskova'da üst düzey bir protokolle ağırladı.

SURİYE İLE PKK/YPG ARASINDA YÜRÜTÜLEN MÜZAKERELER GÖRÜŞÜLDÜ

Heyette, terör örgütünün güdümündeki sözde Demokratik Suriye Meclisi üyeleri Sanharib Barsoum, Sihanok Dibo ve Hikmet Habib yer aldı. Görüşmede Cenevre'de süren Anayasa Komite çalışmaları ile Suriye ile PKK/YPG arasında yürütülen müzakereler ele alındı.

DIŞİŞLERİ'NDEN TEPKİ GELDİ: KAYGILIYIZ

Öte yandan Ankara, PKK/YPG'nin Moskova'da ağırlanmasına sert bir açıklama ile tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK/YPG güdümündeki sözde "Suriye Demokratik Konseyi" unsurlarından oluşan bir grubun Rusya Federasyonu'na davet edilmesinin ve Rus resmi makamları tarafından üst düzeyde kabul edilmesinin kaygıyla karşılandığı kaydedildi.

Rusya, YPG'li heyeti kabul etti! Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi... ile ilgili etiketler Rusya Dışişleri Bakanlığı PKK YPG Lavrov
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.