Rusya, Ukrayna'yı işgalindeki yeni hedefini duyurdu: Kırım'a güvenli koridor açmak istiyorlar

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Operasyonun ikinci aşamasında hedef, Donbas ile birlikte Güney bölgesini kontrol altına alıp Kırım'a güvenli koridor oluşturmak" ifadeleri kullanıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ukrayna'da yürütülen operasyonunun ikinci aşamasının hedefinde ülkenin güneyinin de olduğu belirtildi.

Açıklamada operasyonun hedefinde Donbas'ın kontrol altına alınmasının yanı sıra, ülkenin güneyinin de ele geçirilerek Kırım'a güvenli koridor oluşturmak olduğu belirtildi.

Rus ordusu Putin'in talimatiyla 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal harekatına başlamıştı. Yaklaşık bir buçuk ay boyunca Ukrayna'nın doğusundaki kentlerin yanı sıra başkent Kiev'i hedefine alan Rusya, başkenti kuşatma harekatında başarılı olamamış ardından bu bölgedeki askerlerini geri çekmişti.

Rusya, Ukrayna'yı işgalindeki yeni hedefini duyurdu: Kırım'a güvenli koridor açmak istiyorlar ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Kırım işgal donbas
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.