Rusya, Ukrayna'yı işgal edecek mi? Lavrov geri adım attı: Biz hiçbir zaman 'Ukrayna'ya saldıracağız' demedik!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, son dönemde Ukrayna'yı işgal edeceklerine yönelik iddialarla ilgili son noktayı koydu. Hiçbir zaman Ukrayna'ya saldıracakları yönünde bir açıklama yapmadıklarını belirten Lavrov, "Rusya Ukrayna için tehdit değildir" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri operasyona girişmesini önlemek amacıyla yürütülen diplomatik girişimler kapsamında Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile İsviçre'nin Cenevre kentinde bir görüşme gerçekleştirdi.

RUS VE ABD HEYETİ ARASINDA KRİTİK GÖRÜŞME

Rusya'nın ABD ve NATO'ya sunduğu güvenlik garantisi anlaşma taslağı, taraflar arasındaki diplomatik misyonların işleyişi, siber güvenlik ve stratejik istikrar konularının ele alınacağı kritik görüşme Hotel President Wilson'da yapıldı. Görüşmede Lavrov ve Blinken dışında Rus ve ABD heyetinden toplam 12 kişi yer aldı.

"UKRAYNA HALKINI ASLA TEHDİT ETMİYORUZ"

Görüşme sonrasında basın toplantısı düzenleyen Lavrov, görüşmede Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmek gibi bir planı olmadığını tekrarladıklarını, Ukrayna halkını asla tehdit etmediklerini ve tansiyonun düşmesini istediklerini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD Başkanı Joe Biden'la Ukrayna konusunu görüşmeye her zaman hazır olduğunu kaydeden Lavrov, “Bu temaslara ciddiyetle hazırlanılması gerektiği açık” dedi.

ABD'ye sundukları güvenlik garantileriyle ilgili gelecek hafta yazılı yanıt almayı umduklarını ifade eden Lavrov, ABD'yle görüşmeleri sürdüreceklerini duyurdu.

RUSYA YÖNETİMİ NATO'NUN DOĞU AVRUPA'DAKİ FAALİYETLERİNİN DURDURULMASINI İSTİYOR

Blinken'la yaptığı görüşmenin açık ve faydalı geçtiğini kaydeden Rus bakan, Batı'nın Ukrayna'ya silah ve askeri uzman göndermesinin Rusya'da kaygı yarattığını ifade etti.

Ayrı bir basın toplantısı düzenleyen Blinken da Lavrov’la samimi bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Rusya'nın geçen sene sonuna doğru Ukrayna sınırına asker yığması ve son olarak ortak tatbikat için Belarus'a asker göndermesi, bölgede tansiyonu yükseltmişti.

İşgal iddiasını reddeden Rusya yönetimi, NATO'nun Doğu Avrupa'daki faaliyetlerinin durdurulmasını talep ediyor.

Lavrov ve Blinken, görüşme öncesinde yaptıkları açıklamalarda toplantıda önemli bir ilerleme kaydetmeyi beklemediklerini ama diplomatik temasları sürdürmek istediklerini ifade etmişti.

Rusya ve ABD arasında geçen hafta düzenlenen toplantıda Ukrayna krizinin çözümüne ilişkin somut bir ilerleme kaydedilememişti.

 

Rusya, Ukrayna'yı işgal edecek mi? Lavrov geri adım attı: Biz hiçbir zaman 'Ukrayna'ya saldıracağız' demedik! ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Lavrov
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.