Rusya, Ukrayna'yı bu sefer de denizden ablukaya aldı! İşte krizdeki son gelişmeler...

Tüm dünya günlerdir Rusya ile Ukrayna arasındaki krize kilitlenmiş durumda. Moskova yönetimi sürekli Ukrayna'yı işgal etmeyeceklerini belirtse de ortaya çıkan gelişmeler tersini gösteriyor. İşte Rusya-Ukrayna krizindeki son gelişmeler...

Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilim devam ediyor. Moskova yönetimi batı ülkeleri ile görüşmelere devam ederken bir yandan da sınıra asker yığmaya devam ediyor. Rusya, Ukrayna'yı işgal etmek gibi bir niyetleri olmadığını iddia etse de yeni askeri hamlelere imza atıyor.

UKRAYNA'YI DENİZDEN DE ABLUKAYA ALDI

Rus ordusu 10'u aşkın savaş gemisini Kerç Boğazı'ndan geçirerek Karadeniz'den Azak Denizi'ne gönderdi. Ardından batısı ve kuzeyi tamamen Ukrayna kıyılarından oluşan iç deniz Azak'ta gece yarısından itibaren NOTAM ilan etti. Böylece, Ukrayna'nın hem ticari hem askeri gemilerinin Karadeniz'le neredeyse iletişimi kopmuş oldu.

Rusya, Ukrayna'yı bu sefer de denizden ablukaya aldı! İşte krizdeki son gelişmeler...

YENİ UYDU FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

ABD merkezli teknoloji şirketi MAXAR, Ukrayna sınırından çekilmiş yeni uydu fotoğraflarını paylaştı.

Rusya, Ukrayna'yı bu sefer de denizden ablukaya aldı! İşte krizdeki son gelişmeler... - Resim : 2

Fotoğraflar, Rusya'nın askerlerini çekmek yerine farklı yerlerdeki üslerine yeni birlikler gönderdiğini kanıtlıyor. 20 Şubat'ta çekilen karelerde Soloti'deki Rus konvoyu göze çarpıyor. Valuyki'deki üsse ise helikopterlerin sevk edildiği görülüyor.

Rusya, Ukrayna'yı bu sefer de denizden ablukaya aldı! İşte krizdeki son gelişmeler... - Resim : 3

Ayrıca taarruz grubundaki birlikler de söz konusu üsse konuşlanmış durumda. Ukrayna sınırına yaklaşık 25 kilometer mesafedeki Belgorod yakınlarında yer alan üsse de bir muharebe grubunun sevk edildiği yine fotoğraflar tarafından ortaya kondu.

Rusya, Ukrayna'yı bu sefer de denizden ablukaya aldı! İşte krizdeki son gelişmeler... - Resim : 4

RUS MEDYASI PAYLAŞTI: DONBAS'TAKİ İKİ OKUL TOP ATIŞLARINDAN HASAR GÖRDÜ

Rus medyası, Ukrayna ordusunun top atışlarında Donbas'taki iki okulun isabet aldığını bildiriyor. Ukrayna'nın doğusunda Rus yanlısı ayrılıkçıların kurduğu Donetsk ve Lugansk cumhuriyetleri, kağıt üstünde.

Rusya tarafından desteklenen ayrılıkçılar, sekiz yıldır Ukrayna ordusuyla savaşıyor. Rus medyası ise, son aylarda tırmanan gerilimde yalnızca Donetsk ve Lugansk yönetimlerinin açıklamalarına yer verip sürekli Ukrayna'yı suçlayan yayınlar yapıyor.

RUSYA'YA OLASI YAPTIRIMLAR SIZDI

Ukrayna'yı işgal etmesi halinde Rusya'ya karşı devasa bir yaptırım paketini Batılı müttefikleriyle birlikte hazırlayan ABD'nin planındaki detaylar sızdı. Buna göre, Washington yönetimi Rus bankalarıyla ilişkilerini kesecek. Rusya ekomisine darbe vurmayı hedefleyen adımla bankaların uluslararası ağa erişimi dondurulacak.

Yaptırıma uğrayacak söz konusu bankalar arasında VTB Bank VTBR.MM, Sberbank SBER.MM, VEB ve Gazprombank GZPRI.MM bulunuyor.

Rusya, Ukrayna'yı bu sefer de denizden ablukaya aldı! İşte krizdeki son gelişmeler... ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Gemi Uydu Yaptırım kerç boğazı abluka
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.