Rusya, Ukrayna'da BM tarafından yasaklanan 'misket bombası' kullandı!

Ukrayna'ya savaş açan Rusya, sivil altyapıların vurulması (tabii sivillerin de), termobarik bomba kullanımı gibi savaş suçları ile itham edilirken bir haber de Donbass bölgesinden geldi. Fotoğraflarla belgelenen hadisede, Rusya'nın kullanımı yasak olan 'misket bombası' kullandığı belirlendi.

Ukrayna'nın işgali devam ederken bölgeden yürek sızlatan görüntüler gelmeye devam ediyor.

RUSYA TARAFINDAN ATILAN MİSKET BOMBASI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Bölgedeki yetkililerin açıklamalarına göre; Rus ordusu, Donbass'da bulunan Donetsk bölgesindeki Pokrovsk'a, Cenevre Sözleşmesi ile kullanımı yasaklanan misket bombası ile saldırdı.

Rusya, Ukrayna'da BM tarafından yasaklanan 'misket bombası' kullandı!

Donetsk Bölgesel Devlet İdaresi başkanı Pavel Kirilenko, kullanılan bombaları cep telefonu kamerası ile böyle belgeledi.

Rusya, Ukrayna'da BM tarafından yasaklanan 'misket bombası' kullandı! - Resim : 2

Rusya, Ukrayna'da BM tarafından yasaklanan 'misket bombası' kullandı! - Resim : 3

Reuters raporuna göre, iki mühimmat uzmanı, sosyal medyada yayınlanan görüntüleri inceledikten sonra pazartesi günü özellikle de Ukrayna'nın ikinci büyük şehri Harkov'a çok sayıda misket bombası (parça tesirli bomba) atıldığını söyledi.

Reuters, Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki 1,4 milyonluk şehirde geniş bir yerleşim bölgesinde patlama anını gösteren iki ayrı videonun coğrafi konumlandırmasını doğruladı, ancak kayıtların saatini ve tarihini doğrulamak için orijinal görüntüleri elde edemediğini kaydetti.

Harkov, Ukrayna'nın 24 Şubat'ta Rus kuvvetleri tarafından işgal edilmesinden bu yana en ağır hava saldırılarından bazılarının hedefi oldu.

HRW'nin Dijital Araştırmalar Laboratuvarı başkanı Sam Dubberley, "Harkov dün çok sayıda misket bombası saldırısının hedefi olmuş gibi görünüyor" dedi.

İngiliz ordusunda eski asker olan, biyolojik ve kimyasal silah uzmanı Hamish de Bretton-Gordon da Harkov'da misket bombalarının büyük ihtimalle kullanılmış olduğunu söyledi

Reuters'a konuşan uzman, "Bunlar Irak ve Suriye'de patladığına tanık olduğum misket bombalarına benziyor" dedi.

Misket bombalarının kullanımı uluslararası sözleşmelerle yasaklanmış durumda.

MİSKET BOMBASI NEDİR?

Parça tesirli mühimmat da denilen, çok sayıda küçük patlayıcı içeren bir silahtır.

Misket bombaları havadan bırakılır veya karadan ateş edilmesiyle havada parçalanır. Bu şekilde bir sürü küçücük bomba, belki de yıllar sonra bir çocuk tarafından bulunduğunda patlamak üzere etrafa saçılır. 

DAHA ÖNCE DE BAŞKA YASAK SİLAHLAR DA KULLANMIŞTI

Rusya, daha önce de kullanımı yasak olan vakum bombası (termobarik bomba) kullanırken görüntülenmişti. 

Rusya lideri Vladimir Putin, Ukrayna'da birçok savaş suçu işlemek ile suçlanıyor. 

 

 

-SuperHaber

Rusya, Ukrayna'da BM tarafından yasaklanan 'misket bombası' kullandı! ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya BM misket bombası donetsk misket bombası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.