Rusya-Ukrayna savaşının 7. günü! Rus hava birlikleri Harkov'a indi!

Rusya'nın Ukrayna işgalinde 7. güne girildi. Gece boyu başkent Kiev'de patlama sesleri duyulurken, Rus hava birliklerinin Ukrayna'nın en büyük ikinci şehri Harkov'a indiği öne sürüldü.

Rusya'nın Ukrayna'daki harekatı yedinci gününe girerken, dünya bu sabaha, Rus askerlerinin ülkenin doğusundaki Harkov kentine havadan indirme yaptığı haberiyle uyandı. Ukrayna ordusu, Rus hava indirme birliklerinin yerel saatle 03.00 civarında Harkov'a indiğini duyurdu. Rus askerleriyle Ukrayna ordusu arasında çetin çatışmalar yaşandığı belirtiliyor. Ukrayna Devlet Özel İletişim Ajansı, Rusya'nın askeri bir hastaneye saldırdığını da savundu.

Rusya-Ukrayna savaşının 7. günü! Rus hava birlikleri Harkov'a indi!

Büyük ölçüde Rusça konuşulan ve 1.5 milyonluk nüfusuyla Ukrayna'nın ikinci büyük kenti olan Harkov, Ukrayna'nın kuzeybatısında bulunuyor. Harkov birkaç gündür kuşatma altındaydı. Rusya dün, Harkov'un merkezindeki Özgürlük Meydanı'nda bulunan bölge yönetim binasını vurmuştu.

Herson Belediye Başkanı İgor Kolıhav da "Rus birlikleri Herson'daki nehir limanını ve tren istasyonunu ele geçirdi" açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Biden, "Putin Kiev'i kuşatabilir ama Ukrayna halkının gönlünü kazanamayacak. Putin yanlış hesaplar yaptı, Ukrayna halkının direnişiyle karşılaştı. ABD ve müttefikler NATO topraklarını karış karış koruyacak. ABD hava sahasını bütün Rusya uçaklarına kapatıyoruz." dedi.

Rusya-Ukrayna savaşının 7. günü! Rus hava birlikleri Harkov'a indi! ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Savaş patlama harekat kiev Harkov
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.