Rusya - Ukrayna savaşı mobilya sektörünü de etkiliyor: Teslimatlar 3 ay gecikebilir

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın mobilya sektörünü de olumsuz etkilemesi bekleniyor. Sektör temsilcileri Hammadde krizi ve artan fiyatlar nedeniyle stoklaraki ürünlerini kullanmak zorunda olduklarını belirtiyor. Öte yandan düğün sezonu öncesi teslimatların 3 ay gecikebileceği uyarısı geldi.

Mobilya sektöründe hammadde krizi yaşanıyor. Rusya-Ukrayna savaşı, mobilya üretimi için hammadde tedariğini zora soktu. Düğün sezonuna hazırlanan sektörde, sunta ve MDF bulma sorunu arttı.

Tomruk azlığı nedeniyle üretim azalırken, varolan ürünlerin de daha yüksek fiyattan yurtdışına satıldığı dile getiriliyor.

NTV'de yer alan habere göre, Modoko Başkanı Koray Çalışkan, "İnsanlar iç piyasada mobilya alamıyor. Mobilya zorunlu tüketim ürünü. Evleneceği zaman çocuğu olacağı zaman ofis kuracağı zaman mobilya alması lazım" dedi.

TESLİMLER GECİKEBİLİR UYARISI

Mobilya sektörü yetkilileri, artan fiyatlar ve bulunabilirlik problemi nedeniyle stoklardaki ürünleri kullandıklarını söylüyor.

Önlem alınmadığı takdirde üretime ara verilebileceği dile getirilirken, teslimlerin de 3 ay gecikebileceği uyarısı yapılıyor.

Çalışkan, "Geçen yıl 180 liraya aldığımız sunta MDF'yi şu anda 850 liraya alıyoruz 4 katından fazla artmış durumda. Mobilya fiyatlarını öyle artırmış durumdaki enflasyon paketinde fiyatı en çok artan ikinci ürün mobilya" diye konuştu.

SERT GEÇEN KIŞ DA ETKİLİ OLDU

Türkiye'nin yüksek kesimlerinden, hammaddenin işleneceği bölgelere ağaçların taşınması konusunda ciddi zorluklar yaşandığı belirtildi.

Rusya - Ukrayna savaşı mobilya sektörünü de etkiliyor: Teslimatlar 3 ay gecikebilir ile ilgili etiketler mobilya tedarik hammadde düğün sezonu teslimat
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.