Rusya - Ukrayna Savaşı: İngiltere Rusya'ya Hangi Yaptırımları Uyguladı?

Rusya'nın Ukrayna'ya başlatığı askeri harekat tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Vladimir Putin'in kararından dönmemesi üzerine üzerine Avrupa'nın birçok ülkesi de Rusya'ya karşı yaptırımlara başladı. Boris Johnson liderliğindeki İngiltere'de Rusya'ya yaptırımlarını açıkladı. Peki İngiltere Rusya'ya hangi yaptırımları uyguladı? İşte detaylar...

Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kararı ile dün başlayan Rusya - Ukrayna savaşında kayıplar giderek artıyor. Tüm dünyayı ayağa kaldıran savaş sonrası Rus birlikleri Ukrayna'nın başkenti Kiev'e girmiş durumda. ABD ve Avrupa ise Rusya'ya karşı başlattığı yaptırımlar ile karşılık veriyor. Peki İngiltere Rusya'ya hangi yaptırımları uyguladı? İşte detaylar..

İngiltere Rusya'ya Hangi Yaptırımları Uyguluyor?

İngiltere'nin Rusya'ya yaptırım kararını Başbakan Boris Johnson açıkladı. Rusya - Ukrayna savaşı sonrası Britanya hükümetinin aldığı yaptırım kararları şu ana kadar alınmış en sert yaptırımlar olarak değerlendiriliyor. İşte çok konuşulan yaptırım kararları...

Rusya - Ukrayna Savaşı: İngiltere Rusya'ya Hangi Yaptırımları Uyguladı?

- Rusya'nın en büyük havayolu firması Aeroflot'un İngiltere'ye girişleri kapatıldı.
- Rus şirketlerinin ingiltere'de işlem yapılmasına ve Sterlin kullanmasına izin verilmeyecek ve İngiltere ile ticaret yapmaları yasaklanacak.
- 100'den fazla Rus ekonomi kuruluşuna yaptırım uygulanacak.
- tüm büyük Rus bankalarının varlıkları dondurulacak ve bu bankalar Birleşik Krallık finansal sisteminden çıkarılacak. Yasa büyük rus şirketlerinin ve kamunun Birleşik Krallık piyasalarından finans bulma ve borç almasını engelleyecek.
- Rusya'ya yüksek teknoloji ihracatı sonlandırıldı.
- Rus bankalarının ingiltere'deki tüm varlıkları bloke edildi.
- Rus özel ve kamu kuruluşları ingiltere'den fon ve kredi alamayacak.
- Rusya'yı swift'in dışına itmek için çalışmalar yapılacak.
- İngiltere'de ki Rus oligark'lar için yeni suç düzenlemeleri yapılacak.

Rusya - Ukrayna Savaşı: İngiltere Rusya'ya Hangi Yaptırımları Uyguladı? ile ilgili etiketler İngiltere Rusya Yaptırım
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.