Rusya, Ukrayna ile ateşkesin şartlarını açıkladı: İşte o maddeler

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 12 gündür devam ederken iki ülke bugün bir kez daha müzakere masasına oturdu. Müzakerelerin 3. turu devam ederken Rusya ateşkes şartlarını açıkladı. Kremlin Sözcüsü Peskov, ateşkes şartlarını 4 maddede özetledi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları 12. gününde devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Avrupa'ya dikkat çeken bir çağrı geldi. Putin, "İnsan hakları kurallarına uyması için Kiev'e baskı yapın" dedi.

RUSYA, UKRAYNA İLE ATEŞKES ŞARTLARINI AÇIKLADI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’dan ateşkese dair açıklama geldi. Ukrayna’nın taleplerini kabul etmesi halinde operasyonların "her an" durabileceğini ifade eden Peskov, “Ukrayna anayasayı değiştirmeli ve herhangi bir bloğa katılma çabalarından vazgeçmeli” diyerek Ukrayna’nın tarafsızlık statüsüne uyması gerektiğini belirtti.

Operasyonların Ukrayna’nın silahsızlandırılması amacıyla başlatıldığının altını çizen Peskov, “Aslında Ukrayna’nın silahsızlandırılmasını tamamlıyoruz, tamamlayacağız. Onlar, bu düşmanlıklarını sonlandırmalı” diye konuştu.

Şartlarının devamında Kırım, Luhansk ve Donetsk için de koşullarını öne süren Peskov, “Kırım’ın, Rusya’nın parçası olarak tanımasını, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsız devletler olarak tanınmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya, Ukrayna ile ateşkesin şartlarını açıkladı: İşte o maddeler ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya ateşkes müzakere
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.