Rusya-Ukrayna geriliminde yeni perde: Siviller silahlanmaya başladı

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim savaşa doğru sürüklenirken Ukrayna’dan gelen görüntüler büyük krizin geldiği noktayı gözler önüne serdi. Ukrayna’da birçok sivilin silahlanarak askeri eğitim aldığı öğrenildi. Farklı mesleklerle uğraşan birçok sivil, aldıkları eğitimden sonra ‘rezerv kuvvet’ olarak görev alacaklar.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim tırmanıyor. Moskova yönetimi bölgede askeri yığınak yapmaya devam ederken, ABD ve NATO’dan da hamleler geldi.  Öte yandan Rusya, Ukrayna’yı işgal etme planı olmadığını iddia ederek, batı ülkelerini gerilimi artırmakla suçladı.

Doğu Avrupa’da savaşın ayak seslerinin duyulduğu gerilim tırmanırken Ukrayna’dan çarpıcı görüntüler geldi. Kiyev yönetimi olası bir savaşa karşı sivillere silah eğitimi vermeye başladı.

Rusya-Ukrayna geriliminde yeni perde: Siviller silahlanmaya başladı

FARKLI MESLEK DALLARINDAN KİŞİLER VAR

Reuters’in dünyaya servis ettiği görüntülerde Ukraynalı askerlerin sivillere silah eğitimi verdiği görüntüler yer aldı. Görüntülerde sivillerin silahları ilgiyle incelediği dikkatlerden kaçmazken, atış talimi yaptıkları görüldü.  Silah eğitimi alan sivillerin olası bir savaş durumunda 225 bin kişilik Ukrayna ordusunda ‘rezerv güç’ olarak görev alması bekleniyor. Silah eğitimi alan siviller arasında öğrenci, belediye çalışanı ve şoför gibi farklı meslekler yapan kişiler olduğu gelen haberler arasında yer alıyor.

Rusya-Ukrayna geriliminde yeni perde: Siviller silahlanmaya başladı - Resim : 2

Lviv’de eğitime katılanların genç yaşta olduğu kaydedilirken temel eğitimin yanı sıra yakın dövüş eğitimlerinin de verildiği kaydedildi.

52 YAŞINDAKİ KADIN KESKİN NİŞANCI TÜFEĞİ SATIN ALDI

Olası bir Rus işgaline karşı silahlanan siviller arasında bir kadının hikayesi dikkat çekti. İngiliz The Times gazetesine konuşan 52 yaşındaki Mariana Zhaglo kesikin nişancı tüfeği ve çeşitli ekipmanlar satın aldıktan sonran 2 hafta silah eğitimi aldığını anlattı. Pazarlama uzmanı olarak çalışan kadın, Silahlanma nedenini “Bir anne olarak, çocuklarıma Ukrayna'nın sorunlarının miras kalmasını veya bu tehditlerin onlara geçmesini istemiyorum. Bunu şimdi halletmem daha iyi” sözleriyle anlattı.

Rusya-Ukrayna geriliminde yeni perde: Siviller silahlanmaya başladı - Resim : 3

Kiyev’de yaşayan Zhaglo “ Şehrimizi korumak için savaşacağız. Ateş etmeye ihtiyaç varsa, ateş etmeye başlayacağım”ifadelerini kullandı. Hayatında hiç avlanmadığını ve keskin nişancı tüfeğini askerlerin tavsiyesini dinleyerek aldığını belirten Ukraynalı kadın, bölgedeki gerilim nedeniyle silahlanan Ukraynalılardan sadece biri...

Rusya-Ukrayna geriliminde yeni perde: Siviller silahlanmaya başladı ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna silah Keskin nişancı sivil
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.